MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISININ ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Nilgün KAYA

Vali Hasan Şıldak başkanlığında Ayvalık Vilayetler Evi Otelde gerçekleştirilen toplantıyla uluslararası niteliği ile turizm açısından büyük önem taşıyan Mavi Bayraklı Plaj sayısının arttırılması için çalışmalar değerlendirildi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Mavi Bayraklı plaj sayısını arttırma yönünde ne gibi çalışmalar yapılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Balıkesir’in sahip olduğu 36 Mavi Bayrak sayısının Vali Hasan Şıldak öncülüğünde başlatılan Mavi Bayrak Çalışması ile arttırılması amaçlanıyor. Mavi bayrak alma potansiyeline sahip plajların sayısının arttırılması için yapılacakların görüşüldüğü toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Vehbi Yörük, Balıkesir Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Tülin Akgül, Ayvalık, Gömeç ve Edremit Belediyelerinden temsilciler, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Mavi Bayrak alma kapasitesine sahip plajlarda bulunan tesislerin ve sitelerin sorumluları katıldı.

 

Vali Şıldak, Mavi Bayrak sayısının arttırılmasının Balıkesir’in turizm açısından gelişmesine hız kazandıracağını ve bu yönde yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu dile getirdi.

Toplantı sonrası www.gazeteayvalik.com olarak, kentteki arıtma tesisinin kapalı olduğu, ıslah projesi hazırlanan Nikita deresindeki kirleticiler de hatırlatılarak çevre kirliliğine yol açan ve Mavi Bayrak alınmasına da engel bu sorunlarla ilgili nasıl bir çalışma yapılacağı sorusuna Vali Şıldak, ” Bu toplantıda ele alınan konu plaj bazında yapılan çalışmaları kapsıyor. Seçilen otel ve site plajlarındaki çalışmaları takibe aldık. Sorduğunuz sorular ise daha geniş kapsamlı, yine çalışma yaptığımız ancak özel olarak bu proje içinde yer almayan konular. Onları da çok önemsiyorum ve takip ediyoruz. Mavi bayrak çalışması daha dar kapsamlı ve sonuç odaklı bir çalışma” yanıtını verdi.