Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yıldönümü için koştular

Nilgün KAYA

Milli Atlet İsmail Akçay adına düzenlenen 14. Geleneksel Yol Koşusu’nda atletler Balıkesir’in kurtuluşunun 100. yılı için koştular. Yol koşusuna Ayvalık ‘ın tanınmış atletlerinden 73 yaşındaki Hasan Parlas ta katılarak beşincilik derecesini aldı.

Meksika 1968 Olimpiyatları’nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen atlet İsmail Akçay adına 14.sü düzenlenen yol koşusu Balıkesir’de yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Altıeylül Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 12.500 metrelik parkurdan oluşan 14. İsmail Akçay Yol Koşusu’nun stardı Atatürk Stadyumu’ndan verildi. Kadınlarda 18-55 ve üstü yaş, erkeklerde 18-80 ve üstü aralığındaki yerli ve yabancı herkese açık olan yarışmaya 80’i kadın 355 atlet katıldı.

HASAN PARLAS KOŞUDAN DERECE İLE DÖNDÜ

Yarışın başlangıcını 80 yaşındaki eski atlet İsmail Akçay yaparken etkinliğe, Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde yaşayan ve 40 yıldır maratonlarda koşan Hasan Parlas ta katıldı. Katıldığı ulusal ve uluslararası 100’den fazla maratonda 73 yıla yüzden fazla madalya sığdıran Parlas, bu koşudan da derece ile döndü. Parlas kendi yaş kategorisinde beşinci oldu.

Yarışı erkeklerde Sezgin Ataç kazanırken, Ömer Amaçtan ikinci, Fetene Alemu Regasa üçüncü oldu. Kadınlarda ise Özlem Alıcı birinci, Sümeyye Erol ikinci, Derya Kunur üçüncü sırayı aldı. Etkinlik sonunda dereceye giren sporculara protokol tarafından ödülleri verdi.