EFSANE ŞEF TEKİNCAN, BANDONUN YENİDEN ÇALMASININ SEVİNCİNİ PAYLAŞTI

Fotoğraf: Kadri KAYA

Nilgün KAYA

68 yıl Ayvalık Belediye Bandosunun Şefliğini yapan Ergün Tekincan, önceki yıl durdurulan bando calışmalarının 28 Ekim’de yeniden başlatılmasının sevincini, bayram törenine katılarak bando ekibi ve Ayvalık’ta yaşayanlarla paylaştı.

Dile kolay, geçmişi 89 yıla ulaşan Ayvalık Belediye Bandosunun 68 yıl boyunca şefliğini üstlendi. 1951’de Bandoya klarnetçi olarak katılan Ergün Tekincan, aynı zamanda avukatlık bürolarında, bilirkişi olarak Ayvalık Adliyesi’nde, hakem ve saha komiseri olarak futbol sahalarında çaştı.

Belediye’de Zabıt Katibi, Başkan Yardımcısı, Nikah Memuru gibi görevler üstlenen ve 1984’te Yazı İşleri Müdürü iken emekli olan Tekincan, 1958 yılından 2019 yılına kadar bandonun şefiydi. Bando şefliğini 29 Ekim 2019’da sona erdiren Tekincan, belediye bandosunun tarihini anlatan kitabı üzerinde çalışmaya devam etti. Tekincan’ın şefliği bırakmasının ardından belediye bandosunun çalışmaları da durduruldu. Ayvalık’ta yaşayanların en büyük alışkanlıklarından biri olan, milli bayramlar ve kentin özel günlerinin tarihsel coşkusunun Belediye Bandosu aracılığıyla paylaşılması keyfi de o tarihte kesintiye uğradı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ayvalık dışından bando getirilmesi de vatandaşlar tarafından eleştirildi. Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıldönümü nedeniyle 28 Ekim günü düzenlenen törende, Ayvalık Belediye Bandosunun yer alması ve bandonun emektar şefi Ergün Tekincan’ın da Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene gelmesi kentte yaşayanlar için güzel bir sürpriz oldu.

Ayvalıklılara selam gönderen Tekincan, bandonun şefliğini üstlenen İsmet Gündoğdu’ya başarılar diledi.