ORGANİK TARIMDA ‘ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ’ EĞİTİMİ

Nilgün KAYA
Ayvalık’ın iki kırsal mahallesinde uygulanmakta olan ‘Organik Zeytin Köyü’ projesi kapsamında kentte zeytin üreticileri, sektör ve kurum temsilcilerine yönelik organik tarım eğitimi verildi.
Türkiye genelinde organik tarım açısından en yüksek potansiyele sahip olduğu değerlendirilen Ege Bölgesi’nde, ülke çapında ‘ilk’ olacağı ifade edilen Organik Zeytin Köyü’ projesine Ayvalık’ta devam ediliyor.
Ayvalık’ın Murateli ve Mutlu kırsal Mahallelerinde, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ayvalık Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü  proje kapsamında, ‘Organik tarım için el elele’ başlıklı ilk eğitim çalışması 2 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi.
Geçen yıl başlatılan projeye Mutlu Kırsal Mahallesi’nde 150,  Murateli Kırsal Mahallesi’nde 10 zeytin üreticisinin sertifika alacağı projenin, Küçükköy Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim çalışmasına zeytin üreticileri, Zeytinyağı Firmaları, Ticaret Odaları temsilcileri ve İlçe Tarım Müdürlükleri teknik personelleri katıldı.
Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Ayvalık Tarım ve Orman İlçe Müdürü Z. Volkan Oral’ın da katıldığı programda, Organik Tarımda Kontrol ve sertifikasyon, Organik Tarım Mevzuatı, Organik Tarım Desteklemeleri, Etiketleme ve Gıda Mevzuatı konularında Balıkesir Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve CTR Kontrol ve Sertifikasyon Kurumu Yetkililerince bilgiler verildi. projenin Türkiye’de bir ilk olacağı ifade edildi.