“ESKİ MTA KAMPI DİNLENCE ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”

Nilgün KAYA

Yıllar önce MTA kampının bulunduğu, Duba plajının yanındaki 9.5 dönümlük alan, içinde spor alanları, kafeterya ve plaj kısmının bulunacağı bir dinlence alanına dönüştürülüyor.

2 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığına  tahsis edilen alan, son günlerde ‘ağaç kesimi yapıldığı’ iddialarıyla gündeme gelmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; söz konusu noktada 21 Mayıs tarihinde yaşanan fırtınada devrilen iki ağacın, İlçe Orman İşletme Şefliği’nden alınan izinle kaldırıldığı, alanda MTA kamplarından kalan temel betonlarının kaldırıldığı, çimlendirme ve ağaçlandırma çalışması yapıldığı ifade edildi.

9.5 dönümlük alanda iskelenin yanı sıra denize girmek için kum plaj oluşturulacağı, yaz sezonu başladığı için ilk olarak bu çalışmanın tamamlanacağı, alana 1 tenis kortu, 1 basketbol sahası, kafeterya ve çocuklar için oyun grupları yerleştirileceği öğrenildi. 2 yıl içinde tamamlanması planlanan çalışmanın maliyeti ise 3 milyon lira olarak açıklandı.

“AYVALIK ‘A YEPYENİ BİR YAŞAM ALANI KAZANDIRIYORUZ”

Çalışmaları yerinde inceleyerek Cunda Uygulama Oteli Müdürü Abdülaziz Yük’ten bilgi alan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür sonrasında, gazetecilerin sorularını cevaplayarak her zaman üzerinde durduğu görüşlerini yineledi. Betonlaşma yerine Ayvalık’ın yeni yaşam alanlarına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

 

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, “İlçemizde MEB’e bağlı Cunda Uygulama Oteli’nin hemen yanında yer alan ve yıllardır doğaya terk bir halde bulunan Maden Tektik Arama Kurumu’na ait alan, İlçe Başkanımız Sn. Ali Gür’ün ısrarlı talep ve destekleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Güner Bahadır’ın girişimleri ile halkımıza ve ilçemizin turizmine yönelik modern plaj ve spor alanlarının yer aldığı bir yaşam kompleksine dönüşüyor. Mevcut doğal orman alanının ve bitki örtüsünün korunması prensibiyle Orman Genel Müdürlüğü’nün gözetiminde başlayan budama işlemi yaratılmak istenen olumsuz algının tam tersine yıllardır hiçbir bakım hizmeti almayan doğal yaşama yeniden hayat verecektir. Otel müşterilerinin yanı sıra halkın da denize girebileceği son derece modern bir plaj ve çevresinde oluşturulacak büyük bir yeşil alan örüntüsüyle ilçemize yeni bir soluk kazandıracak olan bu büyük proje kapsamında hafriyat çalışmaları başlatılmıştır. İlçemize artı değer kazandıracak bu projenin halkımız için şimdiden hayırlı olmasını diliyor, Bu konuda desteklerinden dolayı partimizin milletvekillerine sonsuz teşekkür ediyoruz.” denildi.