“AYVALIK, KİMLİĞİNİ KORUMUŞ ŞEHİRLER İÇİNDE EN ÖZEL ŞEHİR”

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, parti teşkilatıyla birlikte Mimarlar Odasını ziyaret etti.

Başkan Gençer’e, Pazartesi günü yaptığı ziyarette CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, CHP ilçe yönetimi ve CHP İlçe Kadın Kolları eşlik etti. Başkan Gençer ve CHP ilçe teşkilatı, Mimarlar Odası Başkanı Berke Coşkun, İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Onur Satıcı, Makine Mühendisleri Oda Başkanı Ali Pehlivan ve oda yönetimleri tarafından karşılandı.

Mimar ve mühendislerin Ayvalık’ta en büyük işveren olduğunu söyleyen Başkan Gençer, “ Sizin elinizden çıkan projeler Ayvalık’ta büyük iş sahasına ve kentin şekillenmesine neden oluyor. Ayvalık çok özel bir kent. Hepimizin göz nuru. Eksiklerimiz var ama bugüne kadar kıyaslandığında kimliğini korumuş şehirler içinde önde gelen bir şehir. Bugüne kadar belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve belediye personeli olarak görev yapmış kişilere teşekkür ediyorum. Ayvalık en az bozulmuş ilçelerden biri olma özelliği taşıması bize gurur veriyor. Odalarımızın da bu konuda hassas olduğunu biliyorum. Ayvalık’ta önümüzdeki dönemde revizyon projeleri var, tüm mahallelerde. Günü geldiğinde,  bizi göreve tekrar seçerseniz fikirlerinizi, yapılması gerekenleri birlikte değerlendireceğimizden şüpheniz olmasın. Ben de geçmişte bir oda başkanı olarak odaların temsil güçlerinin kuvvetli olmasını isterim. Bu yüzden sizin odanızla protokol yaptık. Hükümet artık sizlere aidat ödenmemesi için tüm kanunları değiştiriyor. Hükümet şunu istiyor;  ufacık muhalefet yapmak isteyen, ‘sizinle beraber değiliz’ diyen herkesi yok etmeye çalışıyor. Demokrasinin tüm ayaklarını yok ettiği gibi odaları da yok etmeye çalışıyor. O yüzden ben de sizin yönetim kurulunuzla protokol yaptım. Kontrolde sorumluluğunuz olduğunu, şehrin yapısına uygun olup olmadığını denetlemeniz benim için önemli. Sizin de ayakta durabilmeniz için oda bütçesine ihtiyacınız var. Bunu da bildiğim için protokolü imzaladım” dedi.

Zorlu bir süreçten sonra Ayvalık Belediye Başkan adayını belirlediklerini belirten CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Hep beraber onun arkasındayız. Seçim çalışmalarımıza ittifak partisi ortağımız İYİ Parti ile başladık. İkinci olarak size geldik.  Sizler Ayvalık’ın mühendisleri ve mimarlarısınız. Ayvalık’ın şekillenmesi sizin sayenizde oluyor, Ayvalık bugün bu haldeyse sizlerin sayesinde. Bundan sonraki çalışmalarımızda başkanımızın da size verdiği önemle daha da iyi çalışmalar yaparak, Ayvalık’ı bozmadan, yaşanabilir bir belde olarak devam etmesini sağlayacağız” dedi.

“TEŞEKKÜRLER BAŞKAN GENÇER”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Onur Satıcı, “protokol için minnettarız. Gereklerini yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

Mimarlar Odası Başkanı Berke Coşkun, “Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Protokol için de teşekkür ederiz, bizi önemli gördüğünüz için” dedi. Başkan Gençer, “Tabii ki önemlisiniz. Oda olmanız ayrı bir önem bir de odanın niteliği önemli. Hepimiz bu şehirden gelip geçeceğiz. Hepimizin güzel izler bırakması lazım. Bu şehri yakışır hale getirmemiz için  çok önemlisiniz. ” dedi. Başkan Gençer, 2. Dönem için planladığı projeleri oda başkan ve yönetimleri ile paylaşarak görüş alış verişinde bulundu.