ULAŞTIRMA BAKANI AYVALIK’TA; “ARTIK GÜNDEMİMİZİN TAM ORTASINDA AYVALIK”

Nilgün KAYA

Balıkesir merkez ile ilçeleri Savaştepe ve Dursunbey’de bir dizi incelemede bulunan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 21 gün önce yaşanan fırtınadan etkilenen Ayvalık’a da uğradı.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 21 Mayıs’ta hızı saatte 84 km’ye ulaşan fırtınada 100’den fazla teknenin battığı Ayvalık’a ziyaretini, sabah saatlerinde Altınova Balıkçılar Kooperatifi ile başladı. Bakan İsmailoğlu’naBakan Müşaviri Fethi Turgut, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, KGM Bursa Genel Müdürü Ömer Güzel, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bursa Bölge Müdürü Yusuf Taşkan, TCDD İzmir Bölge Müdürü Ergün Yurtçu, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, AK Parti Ayvalık İlçe Yönetim kurulu, MHP İl başkanı Ekrem Gökay Yüksel, MHP Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Sıray ve ilçe yönetimi, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Bigadiç Belediye Başkanı ismail Avcu, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Havran Belediye Başkanı Emir Ersoy, İvrindi Beeldiye Başkanı Yusuf Cengiz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş eşlik etti.

Ayvalık Meydanı Gezi Tekneleri ziyaretinde, fırtınada hasar gören sahil bandında gezip tekneleri batan denizcilerle görüşen Bakan İsmailoğlu’ndan talepte bulunan S.S Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ikinci başkanı İsmail Duman ve tekne sahipleri, hasar gören teknelere destek ve balıkçı barınağının bir an önce yapılmasını istedi.

Bakan Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamada, “Bugün Balıkesir için çok önemli bir gün olacak İnşallah. Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığımızın Balıkesir ilinde devam eden ve planladığımız projelerimiz hakkında gerekli istişarelerde bulunup, şantiye ziyaretlerimiz olacak. Şu an da Ayvalık’tayız. 21 Mayıs Cuma günü Ayvalık önemli bir afet yaşadı. Yoğun fırtına nedeniyle balıkçı teknelerimiz, gezi teknelerimiz olsun çok önemli sıkıntılar yaşandı. Devlet olarak ilk günden itibaren Ayvalık gündemimizde. İnşallah bu afetin eski hasarlarını unutturarak çözmek için büyük çaba sarfediyoruz. İlk günlerde can suyu olarak önemli miktarda yardım yapıldı. Yardımlar devam edecek. Hem balıkçı teknelerimiz hem gezi teknelerimiz açısından. Önce Altınova’da balıkçı kardeşlerimizle birlikte olduk. Şimdi de Ayvalık merkezdeyiz. İnşallah buraları Ayvalık’a yakışan şekilde projelendirdikten sonra buraya modern balıkçı barınakları ve gezi teknelerinin modern şartlarda bağlanmaları ve onların faaliyetlerini sağlayacak önemli çalışmaların projelerini başlattık. Projeleri kısa sürede tamamlandıktan sonra inşallah yatırım programına alıp, inşallah en kısa zamanda bunları yerinde uygulamak için büyük bir çaba sarf edeceğiz. Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı olarak son 19 yıldır Türkiye genelinde yaptığımız büyük ulaştırma alt yapı yatırımlarında ne kadar büyük projelerin üstesinden geldiysek Ayvalık’ta da buradaki deniz yatırımları konusunda da çok önemli gelişmelerin olacağına da hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah elbirliği ile Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımızla birlikte ekip olarak Ayvalık’ın ve devamında Balıkesir’in geleceği için önemli adımlar atacağız. Ulaştırma alt yapı konusunda karayolu, havayolundaki büyük başarımız deniz yolunda devam edecektir. Projeci arkadaşlarımız planlama aşamasında. Artkı gündemimizin tam ortasında Ayvalık. İnşallah bu deniz yapılarıyla ilgili önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler olacak” dedi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Ali Gür, ilçe yönetim kurulu ve partililerle bir araya gelen bakan İsmailoğlu, İvrindi Korucu yol çalışmalarını incelemek üzere ilçeden ayrıldı.