CHP AYVALIK KADIN KOLLARI SEÇİMİ İPTAL Mİ EDİLİYOR?

Nilgün KAYA

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları seçimine yapılan itirazlar üzerine İl Başkanlığının iptal kararı aldığı öğrenildi. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Yazışmalarımız sürüyor, kesin bir şey yok” dedi.

CHP Ayvalık Kadın Kolları seçimi için yapılan kongrede 92 oy kullanılırken seçimlere tek liste ile giren Tülin Çalışıcı 69 oy alarak başkan seçildi. 23 oy geçersiz sayıldı. 16 Aralık Cumartesi günü yapılan kongrenin ardından İl başkanlığına itirazlarda bulunulduğu il başkanlığının da itirazlar üzerine seçimin iptali yönünde karar aldığı belirtildi. İtirazların üye, katılım ve kullanılan oy oranı farklılıkları açısından yapıldığı öğrenildi.

“İPTALİ YÖNÜNDE KESİN BİRŞEY YOK”

İl Başkanlığının iptal kararı aldığını ancak yazışmaları sürdürdüklerini söyleyen CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, Seçimde belli bir delege sayısı olmadığını, kadın üyelerin hepsinin oy kullanma hakkı olduğunu belirtti. Şalmanlı, “Üyelerin çoğu yazlıkçı. Sıkıntı orada ancak 5’te 1 çoğunluğun olması yeterliydi ve seçimde 5’te 1 çoğunluk sağlandı. 180 imza atılmış kongre başlangıcında, 92 oy kullanılmış, 69 oy geçerli. 23 oy geçersiz. İtirazlar olmuş ve il başkanlığı iptali yönünde karar almış ama il başkanlığı kongreyi iptal edemez, divan iptal edebilir. Yazışmalarımız sürüyor. Şu an iptali yönünde kesin bir şey yok” dedi.