ALTINOVA OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ OLUŞTURULDU

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde planlanan Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için müteşebbis heyeti oluşturuldu. Kaymakam Gökhan Görgülüaslan başkanlığındaki toplantıda, imzalanan kuruluş protokolü bakanlığın onayına sunulacak.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda 20 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıda Altınova Gıda OSB tescil öncesi çalışmalara son şekli verildi. Saat 15.00’te başlayan, Kaymakam Gökhan Görgülüaslan başkanlığındaki toplantıya, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erkal, Belediye Meclis üyesi İbrahim Mühürdaoğlu, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi adına üç temsilci,  Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, Balıkesir Sanayi Odası temsilcisi Hakan Kayaalp, Bilim Sanayi Teknoloji Balıkesir İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Küçükyılmaz ve Mühendis Pelin Tekol katıldı. Gıda OSB yönetim kurulu birinci olağan toplantısında Miteşebbis heyet ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Yönetim kurulu heyet listesi, kurum kararlarının bakanlığa gönderileceği ve bakanlık onayından sonra mütevelli heyetin kesinlik kazanacağı belirtildi.

Altınova Gıda OSB Müteşebbis Heyetine Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Meclis üyesi İbrahim Mühürdaroğlu, Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbahim Kantarcı ve Aydın Şensal’ın, OSB Denetim Kurulu üyeliklerine ise Hakan Kayaalp, Mustafa Büyükçıvgın’ın önerildiği öğrenildi.

3 yıllık hazırlık sürecini tamamladıklarını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “12 bakanlıktan olumlu görüş aldık. İnşallah gençlerimize iş imkânı, çiftçilerimize katma değer kazandıracak OSB sürecini tamamladık. Şu anda 20 işletmeci var ve hepsi bölgeye canlılık verecek” dedi. Altınova Mahallesi’nde Topçular Mevkiinde 478 bin 788 metre kare alanda planlanan Gıda OSB’de;  7 adet Süt ürünleri, 5 adet et mamulleri, 15 zeytin işleme, 6 adet Meyve suyu üretimi, 10 adet Bakliyat kurutma ve paketleme, 5 adet Bisküvi Üretimi ve 3 adet tarım makineleri gibi sektörlerden toplamda 51 adet firmanın yer alacağı, İşletmeye geçmesiyle 2450 kişinin çalışacağı OSB inşaatının 2 yıl süreceği ve Müteşebbis heyetin OSB’nin 3’te 2 ‘si tamamlanıncaya kadar görev yapacağı açıklandı.