DEVAMSIZ MECLİS ÜYELERİNİN SAVUNMASI OYLANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisinde yapıldı. Ağırlıklı olarak belediye başkanlığı kadrolarına ilişkin konuların ele alındığı toplantıda, meclis toplantılarına katılmadığı için savunmaları alınan iki meclis üyelerinin savunmaları da oylandı.

Gündemin ilk maddesi Meclis üyeleri Arif Tünek ve Nusret Kantarcı Fisher ‘ın savunmalarının değerlendirilmesi oldu. Arif Tünek sağlık durumu nedeniyle toplantılara katılamadığını belirtirken Nusret Kantarcı Fisher, evliliği nedeniyle bir süre Amerika’da kalması gerektiğini ve Ağustos ayında toplantıya katılmasının ihtimal dâhilinde olduğunu ifade etti. Arif Tünek’in savunması oy birliği ile kabul edilirken Nusret Kantarcı Fisher’ın savunmasına 12 kabul, 2 çekimser ve 7 ret oyu verildi.

Belediye Başkanlığında münhal bulunan 2 adet TH sınıfı 1. derece Mühendis kadrosunun iptal edilerek yerine 2 adet TH sınıfı 1. Derece programcı kadrosunun ihdas edilmesi gündemin ikinci maddesi oldu. Belediye başkanlığında münhal bulunan 1 adet SH sınıfı 1. Derece Veteriner Hekim kadrosunun iptal edilerek yerine 1 adet SH 1 derece Sosyal Çalışmacı kadrosunun ihdas edilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. 3 adet (2 adet programcı, 1 adet sosyal çalışmacı) tam zamanlı sözleşmeli personelin maaşlarının tespit edilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanlığı’nda münhal bulunan 2 adet G.İ.H sınıfı 3. derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunun ihdas edilmesi, 5393 sayılı Belediye kanununun 49. Maddesi norm kadro yönetmeliğinin 11. Maddesine istinaden memur dolu kadro derece değişikliği konuları da toplantıda ele alınan konular oldu. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosunun ihdas edilmesi 3 çekimser oya karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Diğer madde oy birliği ile kabul edildi. 10. Yaz Satranç Turnuvası kapsamında başarılı olan turnuva sporcularına toplam 10 bin lira ödül verilmesine oy birliği ile onay verildi. Kırsal Mahallelere 30 bin metre karelik taş parke kaplama işi için İller Bankası’ndan kullanılan kredinin yüzde 20’lik iş artışı için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu gündemin 8. Maddesi oldu. Madde oy birliği ile kabul edildi. Çok sesli koro olan Chromas grubunun İspanya Barcelona’da ilçemizi temsil etmesine karar verildi. Meclis İmar Komisyonundan ve İmar Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen konuların görüşülmesiyle toplantı sona erdi.