‘TOZ SOLUMAK İSTEMİYORUZ’ DEYİP YOL KAPATTILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Haciveliler Kırsal Mahallesi (köyü) sakinleri, köy yollarının asfaltlanmaması nedeniyle toz içinde 2 yıldır çile çektiklerini belirterek yol kapama eylemi yaptı.

Büyükşehir statüsü nedeniyle kırsal mahalleye dönüşen köylerden Hacıveliler sakinleri, köy girişindeki yola araba ve traktörlerini çekerek yolu ulaşıma kapattı. Yol kenarına oturarak başlattıkları eylemle seslerini yetkililere duyurmak isteyen Hacıveliler sakinleri yaklaşık 3 saat yolu kapatarak bekledi.

“İKİ SENEDİR BU ÇİLEYİ ÇEKİYORUZ”

Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu eylem, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden ve kum ocağından birer temsilcinin gelip, köyün içinden geçen yolun 2 km’lik bölümünün bayramdan önce asfaltlanacağı sözü vermesiyle sona erdirildi. Köy Muhtarı Ayhan Uzbir, “Asfaltlama çalışması çok yavaş gidiyor. Taş ocaklarına giden kamyonlar yolu bozuyor. Biz toz soluyoruz. 2 yıldır bu köylü bu tozu çekiyor. Asfalt diye bir şey kalmadı. Bu çile 2 yıldır çile çekiliyor. Bize malzeme az deniyordu, mıcır yetersizdi deniyordu. 60 hane 150 nüfuslu köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız çok rahatsız. Kadınlar çamaşırlarını dışarı asamadı, dışarıda oturamadık. Yetkililerin verdiği sözü tutmasını ve 2 senedir yapılmayan köy yollarının yapılmasını istiyoruz” dedi.