AYVALIK’A YENİ NÜFUS MÜDÜRÜ

Nilgün KAYA

Ayvalık Nüfus Müdürlüğü’nde görev değişimi yaşandı. Meral Çıkmaz’ın emekliye ayrılmasıyla yerine atanan Ömer Lütfi Kaptan, ilçedeki görevine başladı.

Ayvalık İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne atanan Ömer Lütfi Kaptan, ilçeye yabancı olmadığını daha önce geldiğini belirtti. Balıkesir’in Balya ilçesinde 1 yıl görev yaptıktan sonra Gömeç Nüfus Müdürlüğü’ne atanan ve burada 10 seneyi aşkın Müdür olarak görev yapan Kaplan, “ Ayvalık Nüfus Müdürlüğümüzde personelimizle birlikte Ayvalık halkına en iyi hizmeti verip iyi niyet ve karşılıklı hoşgörü çerçevesinde çalışma gayretinde olacağız” dedi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YAZ YOĞUNLUĞU

Aslen Giresunlu olan Ömer Lütfi Kaplan, iş ve işlemler açısından Ayvalık’ın özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşandığı belirterek, “Yeni kimlik kartı için başvuru süresi 2020’ye kadar olan süreyi öngörüyor. Nüfus Müdürlüğü’nde sadece doğum, ölüm, evlenme ve boşanma olayları değil, adres beyanı, nüfus kâğıt örnekleri gibi işlemler de yapılıyor. Yoğunluğun Eylül ay ortalarına kadar sürmesini bekliyoruz. 7 personel kadrosu var ancak 4 ‘ü şu an boş. Görev yapan tüm personelimizle hızlı ve etkin hizmet için çalışıyoruz” dedi.