GECE PAZARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ta bu yıl dokuzuncu kez kurulacak olan Gece Pazarı için kura çekimi yapıldı. Sadece el emeği ürünlerin satışına izin verilecek Pazar, 23 Haziran Cuma günü açılacak.

Yaz akşamlarında Ayvalık sokaklarına hareketlilik getirmek için sekiz yıl önce başlatılan Gece Pazarı uygulaması bu yıl da gerçekleştirilecek. Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen Gece Pazarı için Orhan Peker Sanat Galerisi’nde kura çekimi yapıldı.

GECE PAZARI 23 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

Meclis üyesi Dilek Saraçoğlu ve Zabıta Müdürü Hasan Narin, esnaf ve vatandaşlara bu seneki uygulama hakkında bilgi verdi. Başvuruda bulunan 180 kişiden 70’inin pazarda bu yıl tezgah açmaya hak kazandığı açıklandı. 23 Haziran Cuma akşamı saat 20.00’de açılacak pazar 15 Eylül tarihine kadar 20.00–00.00 saatleri arasında hizmet verecek. Talatpaşa Caddesi’nde başlayıp Barbaros Caddesi’ne uzanan pazarda el emeklerinin satışı planlanıyor. Gece pazarı için Belediyeye üç ay için 450 lira verileceği belirtildi.

YÜZDE YÜZ EL EMEĞİ

Toplantıda üzerinde durulan en önemli konu, pazarda sadece el emeği ürünlerin satışı yapılabileceği uyarısı oldu. Bir kişinin sadece bir tezgâha sahip olacağı, yerinden memnun olmayanların tezgâh sahiplerine para iadesi yapılmayacağı, kura seçimine girmeden önce sezonluk ücretlerini peşin yatırmalarını ve makbuzlarını zabıta müdürlüğüne getirmeleri gerektiği hatırlatıldı.