AYVALIK TRAFİĞİNDE YENİ DÖNEM BAYRAM ÖNCESİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık trafiğinde yeni dönem başladı. Atatürk Bulvarında Kırlangıç Fabrikası kavşağı ile Marina önüne kadar tek yönlü trafik uygulamasına geçildi. Uygulamaya göre; Balpark kaldırılırken toplu taşıma iki yönlü, sivil araçlar ise tek yön çalışacak.Yeni düzenleme kent trafiğinin en yoğun olduğu 10.00-22.00 saatleri arasında uygulanacak.

Yaz aylarında İstanbul trafiğini aratmayan bir yoğunluk ve sorunla karşılaşılan Ayvalık Trafiğinde yeni döneme bayram öncesi geçildi. 22 Haziran Perşembe günü saat 10.00 ‘da başlatılan uygulama Belediyeden anons yapılarak duyuruldu, uygulamaya hazırlıksız yakalanan sürücüler, ilk günün şaşkınlığını yaşadı. Ayvalık Toplu Taşıma (ATT) Şoförlerinden Mehmet Ergeç, “İlk izlenimlerim çok olumlu. Şoför arkadaşlarının yolcularını ceplerde indirip bindirmeleri gerekiyor trafiğin rahat işleyebilmesi için. Yolcuların da kısa sürede uyum sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesinin ortak projesi olarak açıklanan uygulamanın ilk andaki getirisi BALPARK’ın ana arterden kaldırılması oldu. Kent Konseyi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Balpark’ın kaldırılması için dava açmış, Ayvalık Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesine BALPARK’ın kaldırılmasını talep eden bir yazı yazmıştı.

TRAFİK SEYRİ NASIL OLACAK?

Atatürk Bulvarının delinatörlerle iki şeride ayrıldığı uygulamada, toplu taşıma araçları her iki tarafı da kullanabilecek. Sivil araçlarsa kent merkezine tek yönü kullanarak girebilecek. İlçenin Edremit girişi yönünden ana artere girecek sürücülerin Marina önünden Mezarlık yokuşu ve Cennet Tepesi sirkülasyonu ile çevre yolunu kullanmaları gerekecek. Küçükköy ve Altınova Mahallelerinden ilçe merkezine ulaşım ise yaklaşık 6-7 km daha uzayacak. Yetkililer, kent merkezinde yaz sezonunda 45 dakikaya kadar uzayan geçiş sürecinin bu sistemle kısalacağına işaret ediyor.