VEKİL AYDINLIOĞLU, “CEZAEVİ ALTINOVA’YA HAREKET GETİRECEK”

Nilgün  KAYA

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde cezaevine dönüştürülmek istenen ve tepkilere neden olan hastane binasıyla ilgili katıldığı 6. Olağan Kongre sırasında bir açıklama yapan Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, cezaevinin Altınova’ya hareket getireceğini söyledi. Aydınlıoğlu “Altınovalılar istemiyorsa onu alır Havran’a götürürüm. Havranlılar istiyor” dedi.

Partisinin Ayvalık 6. İlçe Kongresine katılan MYK üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, ilçe gündeminde tartışmalara neden olan ve cezaevi yapılmaması için yaklaşık 9 bin imzanın toplandığı Altınova’daki Hastane binasına da değindi.

“ALTINOVALILAR KALSIN DERSE KALACAK KALMASIN DERLERSE YAPMAYACAĞIZ”

Altınova’da okula ihtiyaç olmadığını belirten Aydınlıoğlu “Gündemde bir cezaevi var. Cezaevi çok konuşuldu hatta CHP’liler yürüyüş yapmış. Biz 2003 yılında orayı hastane yapmak için teşebbüste bulunduk. Burası hastane olarak çalışmadı ama sağlık ocağı olarak belli bir kısmını iletmeye açtık hala hizmet ediyor. Bunun tamamı 20 bin metre kare. Bunun 13 bin metre karesi okul olarak Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiş. 6-7 bin metrekaresi ise sağlık merkezi olarak çalışmaya devam edecek. Okul olsun diye yürüyüş yapmışlar ama biz Altınova’ya çok programlı 450 kişilik lise yaptık. İçinde kaç öğrenci var biliyor musunuz? 150 kişi var yani okul ihtiyacı yok. Okul olarak açsanız öğrenci bulamazsınız. Şimdi oraya 500 tane bayan mahkûm gelecek ve açık cezaevi olacak. 100-150 kadrolu personel gelecek ve 24 saat o cezaevi orada hareket sağlayacak. İnanın fırında ekmek manavda sebze meyve kalmaz. Taksisi minibüsü, kamyoneti her şeyi harekete geçer. 7 gün 24 saat orası bence Altınova’ya hareket getirir. Eğer Altınovalılar burayı istemiyorlarsa ben onu alıp Havran’a götürürüm. Havranlılar istiyor. O binayı işletmek çok zor. Devlet olarak biz bunu denedik. Okul olarak hastane olarak denedik. Her şeyi yaptık ama maalesef işletemedik. Eğer Altınovalılar kalsın derse orası kalacak kalmasın derlerse yapmayacağız” dedi.