DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BARIŞ MESAJI

Nilgün KAYA

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesinde 26 Kasım Pazar akşamı Paşa limanında geleneksel dayanışma yemeğini düzenledi.

Dayanışma yemeğine; CHP Genel Başkan başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Hakverdi Buğutekin, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Meclis üyeleri, 26. Dönem Balıkesir CHP Milletvekili aday adayı Neşe Zengin, Ziya Eryavuz ve Muharrem Koç, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Hamdibey Kaya Spor Başkanı ve CHP eski ilçe başkanı Hüsnü Erol’un da aralarında bulunduğu 160 kişi katıldı.

“BİZ, BİR ARADA OLURSAK BU KARANLIK TÜNELDEN ÇIKACAĞIZ”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şube Başkanı Vedat Tekten bugünlerin birlik, beraberlik günleri olduğuna değinerek, “Biz, bir arada olursak bu karanlık tünelden çıkacağız. Çocuklarımıza mutlaka aydınlık ve güzel bir Türkiye bırakacağız. Baskıya boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. Bizi diz çökertemeyecekler” dedi.

“ALEVİLER, HER ZAMAN BARIŞTAN YANA OLMUŞLARDIR”

Malatya’daki Cemal Gürsel Mahallesi’nde, Alevi vatandaşların oturduğu 13 evin kapısına 22 Kasım’da kırmızı boya ile çarpı işareti çizilmesine değinen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Bu topraklarda Yaşamaya devam edeceğiz. Dünyada olduğu gibi diktatörleri yolcu edeceğiz.Biliyorsunuz Aleviler Bu topraklarda her zaman barıştan yana olmuşlardır. Özgürlükten yana olmuşlardır. Pir Sultan’dan aldığı edebiyle sürdürüyor Her zaman zalime karşı mazlumun yanında yer almışlardır. Bu çağda halen Alevilerin evleri işaretleniyor. Biz bunları kimlerin yaptığını biliyoruz. Alevilere kimlerin düşman olduğunu biliyoruz. Alevilerin safı bellidir. Aleviler Cumhuriyet’ten yanadır. Aleviler, Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyeti sonuna kadar savunmaya kararlıdır ”dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı konuşmasında,  “Bu topraklarda sevgiye ihtiyacımız var.Bizim bu topraklarda birliğe ihtiyacımız var Sevgi ile Birlikte olursak Karşımızda hiç kimse duramaz .Şimdi birlik zamanı ,şimdi beraberlik zamanı”dedi.