AK PARTİ AYVALIK 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

Nilgün KAYA

Adalet ve Kalkınma Partisi Ayvalık İlçe Kongresi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun da katılımıyla 26 Kasım Pazar günü yapıldı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye 400 delegeden 200’ünün katılım sağladığı öğrenildi. Kongreye; Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demirarslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Sema Kırcı,  Altı Eylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan,  Burhaniye, İvrindi ve Savaştepe ilçe başkanları,  Ayvalık İlçe teşkilatı, belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 6. Olağan Kongrede,  Divan Başkanı Cihat Şimşek, Divan başkan yardımcısı Mesut Baytekin, katip üyeler; Adem Pak, Hadiye Taşmaz ve Maviş Kaya olarak belirlendi.

“HATALARIMIZI KAPATALIM KOLKOLA GİRELİM”

4 yıl ilçe başkanı olarak görev yapan Hakan Kayaalp kongrenin ilk konuşmacısı oldu. Eski yönetim olarak çok çalıştıklarını ifade eden Kayaalp, “Bizden sonraki ekibin elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Bizler bu makamlara gelirken söylemiştik bizler muhakkak yorulup değişme ihtiyacına gireceğiz. Biz yaptıklarımızla övünen değil, daha neler yapabilirizin peşinde koşan bir dava mensuplarıyız. Biz görevimizi şerefimizle, onurumuzla yerine getirdik. Bugün seçilecek yönetimde bizlerin desteği ile inşallah Ayvalık’ta damgasını vuracak. Benim buna inancım tam. Tüm dünya yaptıklarımızı izliyor, izledikçe  ne yapıyor? Gezi olaylarını, 15 Temmuz kalkışmalarını yapıyor. Biz ne yapıyoruz. ‘Hadi oradan’ diyoruz. Hatalarımızı kapatalım. Kol kola girelim. Yeni yönetim, eski yönetim yok. Reisimize ne söz verdik. Balıkesir’i Ayvalık’ı hiçbir yeri bunlara teslim etmeyeceğiz” dedi. Konuşmasının ardından Kayaalp’e İl Başkanı Hasan Demirarslan tarafından teşekkür plaketi verildi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Bu işlerde işin başı ve sonunun teşkilat olduğuna dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Ayvalık bizim için önemli. Ayvalık’tan asla vazgeçemeyiz. Cumhurbaşkanımız Balıkesir’e sevdalı. Balıkesirliler ona sevdalı. O sevdayı 30 Mart 2019’da göstereceğiz. Hayalden bahsetmiyoruz. 2014 yılında Balıkesir bu sonuçlara çok yaklaşmış, 18 ilçenin 14’ünü almıştı. Buralarda da ramak kalmıştı. Ama o zaman henüz 2 yıllık bir iktidardık. Şimdi 15 yıllık bir iktidar olarak memlekete Balıkesir’e yaptığımız yatırımlarla çok mesafe kaydedildi. Onun için artık bize uyumak yok, önümüzde 1 yıl var. Gecemizi gündüzümüze katıp Cumhurbaşkanımızın başını önüne eğdirmeyeceğiz ve ona verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Teşkilatın emrindeyiz. El ele gönül gönüle dolaşıyoruz. Artık Balıkesir barış, huzur ve mutluluk şehri olmalı dedik. Bütün teşkilatlarımızla kucaklaşırken hizmetlerimize devam edeceğiz ama asıl olan gönülleri kazanmak. En büyük yatırım gönülleri fethetmeye yapılan yatırımdır. Diğer partilere oy veren arkadaşların gönüllerini de kazanmamız lazım. Çuvaldızı önce kendimize batıracağız ve yola devam edeceğiz” dedi.

“DÜNYADA YAŞANAN OYUNLARI FARK ETMEMİZ LAZIM”

Kafaoğlu,  “Gözümüzü iyi açmamız, dünyada yaşanan oyunları fark etmemiz lazım. Şu yaşanan süreç 1900’lerin Osmanlının yıkıldığı zamanki süreci yansıtıyor. Yapılan Nato tatbikatında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın resmini koydular. Hedef ne Gazi Atatürk’ün kurduğu Erdoğan’ın yönettiği devletimizi yıkmak Sevr’i hortlatmak istiyorlar. Onun için bu oyunlara gelmeyeceğiz bize o yürek ve donanım var ama en önemlisi içeriden vurulmamamız lazım, içerideki hainlere dikkat etmemiz lazım. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz devam ettiği müddetçe  Allah’ın izniyle ne yaparlarsa yapsınlar hepsini püskürtecek güçteyiz. Bunu 15 Temmuz’da gördük” dedi.

“BALIKESİR’E BİR KADIN MİLLETVEKİLİ ÇOK AZ”

TBMM Divan Kâtibi ve Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, “Artık Balıkesir’de en az iki kadın milletvekilimiz olmalı. Belediye meclis üyeliklerimizde, muhtarlıklarımızda belki belediye başkanlıklarımızda kadınlar olmalı. Biz yaparız. Nasıl ki bugüne kadar tüm işleri yaptık bunları da yaparız. Ana kademe başkanları ve il başkanlarımızdan rica ediyoruz. Kadın kollarından gelen arkadaşlarımıza yer açacağız kademe kademe yukarıya taşıyacağız. Artık Balıkesir’de kadınların daha fazla  sorumluluk alma zamanı gelmiştir. Beni yalnız bırakmayacaksınız” dedi.

“HİZMET EDERKEN GALİBA HÜRMETTE YAPTIĞIMIZ KUSUR BİZE KAYBETTİRDİ”

En güçlü yapı taşının halk olduğunu vurgulayan Vekil Kırcı “ Ak Parti kurulduğundan beri zorlu sınavlar yaşadı hiç kolay bir siyasi maceramız olmadı. Kurulduk kapatma davası ile yolumuzu kesmeye çalıştılar, Danıştay saldırıları yaşandı arkasından terör saldırılarını hortlattılar. Yetmedi 17-25 Aralık’ı çıkardılar.  Türkiye tarihinde hiç görülmemiş bir kuşatma altına kaldık. Tüm bunlar olurken Cumhurbaşkanımızın güvendiği iki şey vardı önce göğsündeki imana ve halkına güvendi.  Öyle azgınlaştılar ki 15 Temmuz akşamında hain darbe girişimini yaşattılar. Ama bizim Kurtuluş savaşından sonra en fazla eğitimli insan zayiatını verdik. Hapishanelerde yatanlar, mahkemelerde hesap verenler bizim doktorlarımız, askerlerimiz, öğretmenlerimiz, subaylarımız. Bu memleketin beynini devşirip kendi kötü emelleri için kullandılar, ellerinde hainlere dönüştürdüler. Bugün yine kuşatma altındayız. Hem ekonomik kuşatma hem uluslararası örgütlerin kuşatmaları. NATO saldırısı; Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alacak kadar densizleşen bir saldırı ama biz ne yapıyoruz; inançla imanla yola devam diyoruz. Çünkü dünyanın kaybolan vicdanını biz yeniden kazandırmak istiyoruz. Suriye’de milyonlarca insan katledildi. Denizlerde boğuldular karaya vurdular ama kimsenin vicdanı sızlamadı. Bu defa Lübnan’da mı bassak, Müslümanı Müslümana nasıl kırdıralım. Masum insanların kanından nasıl bir dünya yaratalım şer odakları bunun peşindeler. Türkiye’nin dünyanın vicdanı olma yarışında önde giden yeri,  Dediler ki Türkiye’nin boynunu kırarsak dünyada bizim oyunumuzu bozacak asıl hamleyi yapmış oluruz. Siz zannetmeyin ki bu saldırıların temelinde Ak parti, yalnızca Tayyip Erdoğan var. Saldırının temelinde yüzyıllarca mağdura kucak açmış bu ülkeyi tarumar etmek var.  Biz buna izin vermeyeceğiz. Dünyanın en vatanperver insanlarını buluşturuyoruz bu saflarda. Balıkesir olarak Cumhurbaşkanımızın omuzundan yük alacağız. Ülkemizin bu zorlu zamanlarında sorun çıkara değil icraat ve başarılarıyla gündeme gelen il olacağız. Kılıçdaroğlu abuk sabuk konuştu ya, Balıkesir’i alma planları varmış. CHP Hodri meydan diyor ama onların hükümet ortağı olduğu zaman biz Balıkesir’de susuz kaldık. Elektriksiz kaldık, Yollarımızın asfalt olmadığı zamanlar vardı. Bütün seçimlere hodri meydan demek kolay. DSİ Balıkesir çalışmalarını açıkladı. DSİ diyor ki; Balıkesir’e 15 yılda 53 milyon metre küp içme suyu getirdik.  17 baraj yaptık, 13 gölet inşa ettik. 546 bin 525 dekar alanı sulamaya açtık. Çiftçilerimize yıllık 383 milyon lira zirai artış sağladık.  32 dereyi ıslah ettik. 2052 yılına kadar Balıkesir’in suyunda sıkıntı yaşanmayacak. 2050 yılına kadar 1 HES yapacağız. 68 baraj ve gölet, 2 içme suyu tesisi yapacağız diyor. Hodri meydan diyenler bunu söyleyebiliyorlar mı? Söyleyemiyorlarsa sussunlar. Biz hizmete devam edeceğiz ama hizmet ederken gönüllere girmeye çalışacağız. Biz galiba hizmet ederken hürmette yaptığımız kusur bize kaybettirdi” dedi.

“YENİ ATILIM SÜRECİNDE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Yeni atılım sürecinde daha çok çalışacaklarını kaydeden İl Başkanı Hasan Demirarslan, “Yükümüz çok, yolumuz çetin ama teşkilatlarımız bunu aşacak nitelikte. Mesele; Türkiye, Türk Milleti. Bunu iyi anlatmalıyız. Önümüzdeki kritik dönemde ülkemizi bir üst lige çıkarırsak hepimiz kazanacağız. Ak Parti kazanırsa hepimiz kazanır, Ak Parti kaybederse hepimiz kaybederiz. 2019’da art arda yapılacak seçimler ve başarımız ülkemizi 2023’e taşıyacak” dedi.

“EY CHP, SENİN KİLON YETMEZ”

Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, “6. Kongresini yapmak hiçbir iktidara nasip olmamıştır. Ak partinin iktidarda olduğu 15 yılda hazinenin karı 1,2 kentrilyon. Her yüz liranın 90 lirası yatırıma 10 lirası faize gidiyor. İşte Ak Parti bu. Bu boğaz köprülerini duble yollarını bu şekilde yapıyoruz. Ak Parti bu ülkenin çimentosu. CHP konuşuyor. Kılıçdaroğlu, milletvekilleri konuşuyor. Ak partiyi denize dökeriz falan. Ey CHP, Senin kilon yetmez. 1. 5 milyon üyen var. Ak Partililer bu ülkenin gerçek evlatlarıdır” dedi.

Faaliyet, gelir gider ve kesin hesap raporları, gelecek dönem tahmini bütçesinin oylanmasının ardından seçime gidildi. Kongrede tek aday olan ve Eylül ayında Hakan Kayaalp’in yerine göreve getirilen Hasan Kıtay, yeni ilçe başkanı olarak seçildi. Kıtay başkanlığındaki yeni yönetimde; Ahmet Darbuka,  Kadir Temizel, Hüseyin Gün, Hasan Baysal,  Ahmet Jale,  Ahmet Dönmez, Sezan Yılmaz, Necat Yıldırım,  Hasari Kaplan,  Kasım Işık, Mustafa Güren, Mehmet Aktaş, Kenan Uçar, Yaşar Öz, Hüseyin Öztel,  Eda Ay, Levent Munger, Batuhan Tügen yer aldı. Yedek üyeliklere; Gürol Erdem, Zafer Varol, İbrahim Artuner, Emine Karakurt, Enis Özdemir, Kubilay Akyüz, Şeref Ünsal, Erkan Sakarya, Tunay Karpat ve Eren Dinçtürk getirildi.

İl Kongre asil delege adayları; Hasan Kıtay, Ahmet Darbuka, Kadir Temizel, Hüseyin Gün, Hasan Baysal, Ahmet Jale, Ahmet Dönmez, Sezan Yılmaz, Necat Yıldırım, Hasari Kaplan, Kasım Işık, Mustafa Işık, Mustafa Güran, Mehmet Aktaş, Kenan Uçar, Ziya Dinçer, Emre Şendur, Ali Gür, Sinan Oğuz Başkurt, Volkan Evren, Mehmet Aygören ve Levent Munger, yedek adaylar ise; Yaşar Öz, Hüseyin Öztel, Eda Ay, Batuhan Tügen, Gürol Erdem, Zafer Varol, İbrahim Aytuner, Emine Karakurt, Enis Özdemir, Kubilay Akyüz ve Şeref Ünsal’dan oluştu.