CUMHURİYET MEYDANI VE ŞEHİR ULAŞIMINDA YENİ PROJE

Nilgün KAYA 

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer, parti teşkilatıyla birlikte Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti. Başkan Gençer, Cumhuriyet Meydanı projesi ile Ayvalık trafiğini rahatlatacak formüllerini şoförler odası yönetim ve temsilcileri ile paylaştı.

Başkan Gençer’e, Pazartesi günü yaptığı ziyarette CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ilçe yönetimi eşlik etti. Başkan Gençer ve CHP ilçe teşkilatı, Oda başkanı Aziz Ciddi ve oda yönetimi tarafından karşılandı.

“ODALARIN MESLEK GRUPLARI İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUM”

Kendisinin 10 yıl oda başkanlığı yaptığını ifade eden Başkan Gençer, “Ticaret Odası başkanlığını yürüttüm. Odaların meslek grupları için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Türkiye’nin esnaf kesimi ülkeyi ayakta tutan kesimi. Türkiye’nin ekonomisini yönlendiren, sınıf farkını düzelten esnaf. Esnafın işleri eğer kötü gider, çareler bulamazsa kendine ülke çöker, gider. Bizi hiçbir şekilde büyük holdingler kurtarmaz, bizi ayakta tutan küçük esnafımızdır. Bu gerçeği bilen bir insan olarak odalara yakın olmaya, benden bir şey istenildiğinde elimden geliyorsa yapmaya çalıştım. Bu 5 yıl benim için tecrübe oldu. Bir kısım şeyler için hazır gelmiştim ama belediye başkanlığı döneminde karşılaştığınız şeylerle hayatınızın hiçbir döneminde karşılamazsınız. Bunlar insana tecrübe olur. Bu nedenle ikinci dönemimde bu hatalarımı, eksiklerimi gidererek Ayvalık’a hizmet vermek istiyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR ANA ARTERİ 3,5 AY ÖNCE BELEDİYEMİZE DEVRETTİ”

Ana arteri 3,5 ay önce devraldığını belirten Başkan Gençer, “Ana arter 4,5 senedir büyükşehirdeydi. Ne kaldırımları ne de yolları yapmadılar. Ayvalık Belediyemize yeni devredildi. İnşallah h 20 gün içinde asfalt yapmayı planlıyorum. En çok tenkit edildiğim yer yol. 2. Dönem hiçbir yol kalmayacak. En hızlı yapacağım konu bu. Yol çok önemli. Çok yol yaptım ama Ayvalık çok büyük yetmedi.  Çoğunu yaptık azı kaldı. İlk önce oralarını yapacağız.” dedi.

“ANA YOLDAKİ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN PARKLANMAYI KALDIRMAMIZ GEREKİYOR”

Şoför esnafının Ayvalık’a önemli hizmetleri olduğunu belirten Başkan Gençer, “Halkla en çok iç içe olan kesim sizsiniz. Ulaşımı sağlıyorsunuz. Taşıma ve nakliye gibi önemli işleriniz var. 2. Dönem sizinle olan çalışmalarımız daha yoğun olacak. Ayvalık’ın her kesimini ilgilendiren projeler hazırladım. Fikirlerinizi almak istiyorum öncelikle ana yolda yaşadığımız trafik sorununu çözme konusunda. Esnaflarımızla görüştük. Yoldaki parklanmayı kaldırmamız lazım. Her 30-40 metrede bir sirkülasyonla ana yolu etkiliyor. Kaldırımları genişletip, özellikle dolmuşlarımızın kullanacağı daha fazla cep yapıp parklanmayı kaldırmamız gerekiyor. Esnaflarımızın bir bölümü karşı çıkabilir ama dünyanın her yerinde şu gerçek var; alışverişi yürüyen insanlar yapar. Otoparklara bırakırlar araçlarını, daha geniş kaldırımlarda yürüyerek alış veriş yapar esnafımız kazanır. Bunu anlatacağız. Trafik akışı olursa hatlar daha hızlandırılabilir” dedi.

“CUMHURİYET MEYDANI PROJEMİZ HAZIR”

Meydanda düzenleme planladıklarını belirten Başkan Gençer, “ Yuvarlak bölümü kaldırıp İş Bankasının orada üçgen yapacağız. Tören yapıldığında artık yollar kesilmeyecek, tören alanını büyütecek bir formül bulduk. Meydanda iki taksi durağı var. Onlar içinde formüllerimi hazırladım. Seçilirsem, odamızla oturup konuşacağız ve projeyi uygulayacağız. Sarımsaklı hattından gelen dolmuşların indirme yeri olarak meydanı kullanabiliriz. Kaldırımları genişletince indirme yeri için cepler yapacağız çünkü yaşlı vatandaşlarımızdan bu yönde talepler çok fazla” dedi.

ŞEHİR ULAŞIMINDA YENİ FORMÜL

Şehir merkezine girişte yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Gençer, “Edremit’ten gelenler direk Armutçuk Pazarı olarak kullandığımız yerin oradan inecek.  Hakan Kasap’tan aşağı iniş olmayacak. İtfaiyenin oraya inip sola dönerek Ayvalık merkeze gelecek. Oralarda hiç ışık olmayacak. Cunda’ya gitmek isteyen İtfaiyenin önünden geçip, Kadastro evlerinden köprüye çıkacak. Tekrar geri dönmek istiyorsa turnike ile köprünün ayağından dönecek.  Cunda’dan gelenler Kırlangıç önüne gelip sola dönecek. Cunda’ya gitmek için Pazar yerinden aşağı inip, sağ taraftan gidecek. Hiçbir yerde ışık olmayacak. Sadece kavşakların şeklini değiştireceğiz. Akışı olan bir trafik sistemi için hazırlıklarımız tamam. Bunları tartışırız ama projemize göre hiçbir araç ışığa rastlamadan turnike yapıyor ve trafiği rahatlatıyoruz. Size anlatıyorum, göreve tekrar seçilirsem hızlı bir şekilde yapmak istiyorum” dedi.

“BİZE YARDIMCI OLDUNUZ, ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Oda Başkanı Aziz Ciddi, “ Hayırlı olsun. Eksiklikler var ama hayata geçirilmeyecek şeyler değil. Şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim; biz hiçbir zaman belediyeden randevu almadık. Direk geliyoruz. Yoğun işinizde bile derdimizi anlatabildik. Öncelikle bunun için size çok teşekkür ederim. Ayvalık’taki taksi durağı ile ilgili 40 senedir verilmeyen bir baraka yeri vardı. Bununla ilgili bize çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ediyoruz. Taksicilerin işi çok zor. Sabaha kadar araçlarının içinde bekliyorlar, hasta oluyorlar. Cunda’da da bununla ilgili yardımcı oldunuz. Ben ne zaman belediyenin kapısını çalsam asla ve asla sıkıntı yaşamadım. Projelerinize ilgili de isterim. Yol kenarında parkların kaldırılmasından yanayız. Toplu taşıma olarak trafiği engelliyoruz ama 500 metre arayla durak var. Sarımsaklıda da bir takım düzenlemelere ihtiyaç var. Adaylığınız Hayırlı olsun” dedi.