Kar Bilançosu

Fotoğraf: Kadri KAYA

 

Nilgün  KAYA

7 Ocak Cumartesi günü kar sürprizi ile karşılaşan Ayvalık, hafta sonunu kar keyfi ile buzlanma sorunu arasında geçirdi. Pazartesi günü gün içinde kar yağışı yaşanırken Salı günü 10.00-13.00 saatleri arasında yoğun yaşanan kar yağışı ile Ayvalık, yıllardır özlemini çektiği kar hasretini giderdi.

Ayvalık’a geçtiğimiz yıllarda serpeleyen kar, bu yıl lapa lapa yağdı. Son yılların en soğuk kışı olarak nitelenen 2017 kışı, Ayvalık’ın özlediği karı ilçeye getirdi ancak, nemli hava ve buzlanma, karla yaşamaya alışkın olmayan Ayvalık’taki vatandaşlara zor anlar yaşattı.

ORTOPEDİYE BAŞVURU 2 KAT ARTTI

Eksi 6’ya ulaşan hissedilir hava sıcaklığı ve buzlanma ilçede ulaşımı büyük ölçüde etkiledi. Buzlanma nedeniyle sokak ve caddelerde güçlükle yürümek mümkün olurken Ayvalık Devlet Hastanesi Acil Servisine son 4 gün içinde düşen 105 vatandaşın başvurduğu, bu vatandaşlardan 5’inin ameliyata alındığı, Ortopedi Polikliniğine başvurularda 2 kat artış yaşandığı ve Ortopedi Polikliniğinden de 6 ameliyat gerçekleştirildiği öğrenildi.

İlçe Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde hafif olarak yağmaya devam edecek karın, ilçede son 10 yıldır görünmeyen yoğunlukta yağdığı belirtildi.