KAYMAKAM HASAN YAMAN, “AYVALIK’A ÇOK CİDDİ BİR İLGİ VAR”

Nilgün KAYA

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, 9 günlük bayram tatilinde Ayvalık’ın nüfusundan 8-10 kat fazla misafiri ağırlamaya hazırlandığını belirterek, “Ayvalık’a çok ciddi bir ilgi var.” dedi.

Kurban bayramı nedeniyle Gazete Ayvalık aracılığıyla bayram mesajı yayınlayan Kaymakam Hasan Yaman, ilçede alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin gereken tüm hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Konukların huzur ve güvenlik teminiyle Ayvalık’tan mutlu ayrılmalarını, kentlilerin de huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Kaymakam Yaman, “Ayvalıklı hemşehrilerimin yaklaşan Kurban bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Kurban Bayramının Ayvalıklı hemşehrilerimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ayvalık tabii Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli yerleşim birimlerinden birisi. Kurban Bayramında da 9 günlük tatil dolayısıyla Ayvalık’a çok ciddi bir ilgi ve alaka bekliyoruz. Hatta misafirlerimiz gelmeye başladılar. Trafikte ve caddelerde bu yoğunluk yaşanıyor. Bizler Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız tüm ana arterlerde ve kavşaklarda 24 saat esasına göre gerekli trafik önlemlerini alacaklar. Ayrıca çok sayıda insanımızın da Midilli’ye gitmek üzere çıkış yapacağını ve Midilli’den de buraya misafirlerimizin geleceğini düşünüyoruz. Yine Zabıtamız, gıda denetim elemanlarımız da hem oteller hem restoranlar, pansiyonlar, kafeler gibi yerlerde gelen misafirlerimizin sağlıklı ve nitelikli hizmet alabilmeleri için gerekli denetimleri gerçekleştirecekler. Arkadaşlarımın bana verdiği bilgiye göre otelden otele doluluk gösterse de doluluk oranları şu an yüzde yüze yakın. Ayvalık’a çok ciddi bir ilgi var. nüfusumuzun çok üzerinde misafirimiz olacağını düşünüyoruz. Gerçek sayılar insanlar gelmeye başlayınca belli olacak ama nüfusumuzun yaklaşık sekiz ya da on kat artacağını düşünüyoruz. Ben hem Ayvalık’a gelecek misafirlerimiz hem de bayram tatili sonunda Ayvalık’tan dönecek misafirlerimizden trafikte dikkatli olmalarını rica ediyorum. Trafik kurallarına ve trafik görevlilerinin uyarılarına azami dikkat edelim. Kazasız , belasız güzel bir bayram olur Ayvalık için inşallah” dedi.