AHMET UĞUR’UN ‘KAPLUMBAĞA KURTARICISI ‘ ADLI KİTABI RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan, Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi eski müdürlerinden Ahmet Uğur’un ‘Kaplumbağa kurtarıcısı’ adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Ahmet Uğur, kitabında anı, öykü ve şiirlerini bir araya getiriyor. Bir tabiat aşığı olan Uğur’un kitabında içinde iyilik, sevgi, şefkat ve merhamet barındıran öyküler yer alıyor. Kitapta, Güvercinci Necmi’, ‘Ah Şu Martılar’, ‘Kaplumbağa kurtarıcısı’ gibi öykülerin yanı sıra Niksar ve Ayvalık’ta yazılan şiirler yer alıyor. Uğur, akıcı bir dille yazdığı kitabını Liman Kültür Yayınevi’nde 9 Temmuz Pazar günü 13.00-17.00 saatleri arasında okurları için imzalayacak. Kitap; limanyayınevi.com (İnstagram, Facebook) Bkm.com, ekinkitap.com, dr.com.tr, İdefix.com, babil.com, kitapsepeti.com gibi kitap satış sitelerinden birinden temin edilebilir.

AHMET UĞUR KİMDİR?

1961 yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde doğan Ahmet Uğur, ilkokul, ortaokul ve liseyi Niksar’da okuduktan sonra 1982 yılında Kültür Bakanlığınca açılan sınavı kazanarak Niksar’a bağlı Başçiftlik Kasabası Halk Kütüphanesi’nde memuriyet hayatına başladı. Memur olarak çalışırken Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi dört yıllık lisans bölümünü bitirdi. 1990 yılından itibaren önce Niksar sonra Ayvalık Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden emekliye ayrılıp Ayvalık’a yerleşti. Halen Ayvalık’ta yaşamaktadır. Çalışma hayatı boyunca yazdığı şiirler, yerel gazete ve dergilerde yayınlanmıştır.