GENÇ MUHTARDAN ÖRNEK KAMPANYA

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın en büyük mahallesinin dört aydır görevde olan genç muhtarı, örnek bir çalışmaya imza attı. 150 Evler Mahalle muhtarı Halil Koşvar, düzenlediği kampanya ile dört öğrenciye okul kıyafeti, 123 öğrenciye kırtasiye malzemeleri alınmasını sağladı.

Ayvalık Mahalle Muhtarları Derneğine de başkanlık yapan 150 Evler Mahalle muhtarı olan babası Yener Koşvar’ı kaybeden Halil Koşvar, Haziran ayında yapılan seçimla kazandığı mahalle muhtarlığı görevinde ilk olarak çocukları sevindirdi.

16 Ağustos tarihinde ‘Sen de bir çocuğu sevindirmek istiyorsan bize katıl ‘ sloganı ile kampanya başlatan muhtar Halil Koşvar ‘a sadece mahalleden değil Ayvalık’ın diğer mahalleleri hatta Almanya’dan destek veren vatandaşlar oldu. 11 Eylül ‘e kadar devam eden kampanya kapsamında Çamoba Kırsal Mahallesi İlkokulu’dan dört öğrenciye okul kıyafeti alındı, 123 öğrenciye de kırtasiye malzemesi Muhtar Halil Koşvar, sınıf öğretmeni Aylin Efe tarafindan dağıtıldı.

EVRAK ÜCRETİ İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA VE SOKAKTA YAŞAYAN HAYVANLARA HARCANIYOR

Evrak ücreti de almayan muhtar Koşvar, bunun yerine oluşturduğu bağış kutusunda birikenleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara erzak ve sokakta yaşayan hayvanlara yiyecek almak için değerlendiriyor.

MUHTARLIĞINDA KİTAPLIK VE OKUMA KÖŞESİ OLUŞTURDU

Muhtarlığında kitaplık ve okuma köşesi de hazırlayan Koşvar, fırsat buldukça benzer kampanyalara devam edeceğini belirterek, “Muhtarlığımız olarak başlatmış olduğumuz kırtasiye yardımı kampanyamız da gerek maddi gerek kırtasiye malzemesi getirerek “Sende bir çocuğu sevindirmek istiyorsan bize katıl” sloganımız ile bize katkıda bulunan tüm vatandaşlarımıza teker teker çok teşekkür ederim. Gelen kırtasiye malzemelerimizin dağıtımında başta Çamoba ilkokulu sınıf öğretmeni Aylin Efe ve Okul Müdürü Serkan Bingöl ögretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte daha çok proje ve kampayalarda birlikte olmak dileğiyle, güzel misafir perverliği için ayrıca çok teşekkür ederim. Kampanyamız sayesinde 4 öğrencimizin okul kiyafeti için maddi yardim ve 123 öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıtımı sağladık.Hayat paylaştıkça güzel.” Dedi.