“ALTINOVA KUMSALINDA 5 KATLI REZİDANS İNŞAATI YASAĞA RAĞMEN DEVAM EDİYOR”

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Altınova mahallesinin kumsalında yapımına devam edilen 5 katlı 5 Bloktan oluşan rezidans inşaatına, inşaat yasağına rağmen devam edildiğini belirten Altınova Koruma Girişimi, Altınova kıyılarında benzeri başka projeler de olduğunu öğrendiklerini açıkladı.

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi Polisler Sitesi önündeki kumsalda yapılmakta olan 5 katlı, 5 beton bloktan oluşan rezidans inşaatı Ayvalık Belediyesi Encümeninin inşaatı 15 Ekim’e kadar durdurma kararına rağmen devam ediyor.

DENİZE 10 METRE MESAFEDE, 20 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Altınova Koruma Girişimi tepkilerini göstermek üzere gittiği Ayvalık Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında, Kent Konseyine davet edildi. Geçen Cuma günü toplantıya katılan Koruma Girişimi gönüllüleri, yasağa rağmen yapılan inşaat çalışmalarına ve denize sadece 10 metre mesafede 20 metre yüksekliğinde projelendirilen adeta Çin seddini andıran beton binalara karşı tepkilerini dile getirirken, bu alanın betondan arındırılmasını ve halk için rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi talebini bir kez daha dile getirdi.

KAMPANYADA 10 BİN’E YAKIN İMZA TOPLANDI

Toplantı sonrası Cumhuriyet Meydanında toplanan Altınova Koruma Girişimi gönüllüleri İstiklal Marşını okuyarak, kıyılarda betonlaşmaya karşı farkındalığı arttırmak amacıyla pankart açtılar. Koruma Girişimi gönüllüleri “Kıyılar Halkındır! 5 katlı 5 beton blok istemiyoruz!” başlıklı devam eden ıslak imza ve change.org imza kampanyasının 10.000 imzacıya yaklaştığını ve dava açılana kadar kampanyaların devam edeceğini söylediler.