BALIKESİR ‘DE ART ARDA DEPREM

Nilgün KAYA

Balıkesir’de 3 Haziran gecesi İstanbul Kandilli Rasathanesi verilerine göre; Çaypınar’da saat 01.13’te 4.3, saat 01.58’de 4.9 şiddetli iki deprem meydana geldi. Balıkesir ‘de 8 saat içinde 51 deprem meydana geldiği öğrenildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) saat 01.13’te Balıkesir’in Karesi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 10.98 km olarak ölçüldü. Öte yandan Kandilli Rasathanesi saat 01.13’te 4.3 büyüklüğünde bir depremin ve saat 01.58’de 4.9 şiddetli ikinci bir depremin meydana geldiğini, merkez üssünün ise Çaypınar olduğunu açıkladı. AFAD, Balıkesir Çaypınar’da saat 01.58’de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. Deprem İstanbul, Bursa ve çevre illerde de hissedildi.

VALİ ŞILDAK, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, “Karesi İlçemiz kırsalında meydana gelen 4.1 ve 4.7 büyüklüğündeki iki deprem sonucunda ilk tarama sonuçlarına göre olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Afad ve Jandarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”  Dedi. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Geçmiş olsun Balıkesir. Karesi ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

8 SAATTE 51 ARTÇI DEPREM

Balıkesir’de ilk depremin olduğu 01.13 itibari ile sabah 09.13 saatleri içinde 51 artçı sarsıntı meydana geldi. Çaypınar’ın yanı sıra Halkapınar, Yaylabayır, Davutlar, Yağcılar, Karacaören, Susurluk, Yeroluk, Taşkesiği, Şamlı, Gönen, Hisaralan, Balya ve İbirler’de hissedilen, 1.3 ile 3.5 şiddeti arasında değişen sarsıntılar Kandilli Rasathanesi tarafından kayıtlara alındı.