TÜRKAN GÜNDOĞDULAR’DAN RENGARENK KADINLAR, RENGARENK BİR DÜNYA

Nilgün KAYA

Seramik sanatını resimle bütünleştiren Türkan Gündoğdular, Ayvalık’ta 7’nci kişisel sergisini, 3 Haziran günü Orhan Peker Sanat Galerisinde açtı.

Sanatçı, illüstre kadın figürleri ile kadının farklı ruh hallerini tasvir ettiği terracota ve tuvallerini,  kaybettiği annesi Suzan hanım anısına yaptı.

Fotoğraflar:Burhan Bacaksız

Türkan Gündoğdular, “Özgeçmis istendi benden. Özümü kaybettim. Giderken geçmişimi de götürdü annem. Özümde yok geçmişim de. Sergimi O’na adıyorum. Onun içindir tüm emeklerim. Bana verdiği emekler içindir. Bu sergi annem için. O sanatımın içinde de olsun istedim. Onun verdiği duygularla ortaya çıktı bu çalışmalar” dedi.

Kahverengimsi kızıl renkli, mat seramik olan Terracota çalışan Türkan Gündoğdular, 1.5 ay içerisinde hazırladığı tuvaller ve terracotalara sergisinde yer verdi.

Fotoğraf Güner Oskan

Türkan Gündoğdular, Ayvalık Hayrettin Paşa Mahallesindeki ev atölyesinde ürettiği, yoğun olarak kadınları anlattığı  terracota ve tuvalleri ile büyük beğeni topladı.

Gündoğdular, ‘göç’ adını verdiği resminde de İstanbul’dan Ayvalık ‘a geliş serüvenini anlattığını ifade etti. Sergi 18 Haziran tarihine kadar gezilebilir.

Fotoğraf: Tuğba Aksezmener