REFLEKTÖRLÜ YELEK GİYİP, CADDEDEN 600 BİN LİRALIK KABLO ÇALDILAR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde kendilerini Türk Telekom saha personeli gibi gösteren 4 kişi, maddi değeri 600 bin lira olan 2 bin 524 metre haberleşme nakil kablosu çaldı.

Fotoğraflar: Alper Çobanoğlu

Edinilen bilgiye göre; Türk Telekom müdürlüğüne ait yelek giyerek mahallenin ana caddelerinden biri olan Anafartalar caddesinde yola duba ve uyarı levhası yerleştirerek kablo çalan şahıslar, jandarmanın dikkati sayesinde yakalanıp tutuklandı.

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘ Balıkesir ili mülki sınırları içerisinde özellikle körfez ilçelerinde, kendilerini Türk Telekom saha personeli gibi göstererek, Türk Telekom Müdürlüğüne ait maddi değeri yaklaşık 600.000 TL olan 2.524 metre haberleşme nakil kablosu kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalınmıştır. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca olayın aydınlatılmasına yönelik Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Asayiş Timlerinden özel bir ekip oluşturulmuştur. Yapılan çalışmalar sonucu Ayvalık İlçesi, Altınova Mahallesi, Anafartalar Caddesi üzerinde 23 Eylül 2021 tarihinde üzerlerine Türk Telekom Müdürlüğüne ait reflektif yelek giyerek, yol üzerine duba ve uyarı levhalarını yerleştirmek sureti ile çalışma yapan İ.Ö., M.B., R.K. ve V.K. isimli şüpheliler suç aletleri ile birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış olup, adı geçen şüpheliler 24 Eylül 2021 tarihinde sevk edilmiş oldukları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmişlerdir.’denildi.