KAYMAKAM YAMAN’DAN KENT SORUNLARINA ÇÖZÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ MESAJI

 

Nilgün KAYA

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ayvalık’a atanan ve 6 Eylül’de kentteki görevine başlayan Kaymakam Hasan Yaman, kentin öncelikli çözüm bekleyen sorunlarını değerlendirirken ‘işbirliği’ mesajı verdi.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinden Balıkesir’in Ayvalık ilçesine atanan Kaymakam Hasan Yaman göreve başladı. 21 yıldır kamu görevi yapan Kaymakam Hasan Yaman, kamu hizmetlerinin etkin, adil ve tarafsız bir şekilde vatandaşlara en kolay ve hızlı bir şekilde sunulması çabası içerisinde olacağını, karşılıklı işbirliği ve eşgüdüm anlayışı içerisinde bu çalışmaları yapmak istediğini söyledi.

Kenti yakından tanımak ve sorunlarını tespit etmek önceliğim”

Ayvalık’a hizmet etme fırsatına sahip olmanın onur ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Kaymakam Hasan Yaman, “ Ayvalık’ta bulunmaktan son derece memnunum. Çok az kamu görevlisine nasip olur böyle güzel şehirde hizmet etmek. Bu hizmeti yaparken ilçenin kronik sıkıntılarına çözüm aramak gerektiğini düşünüyorum. Ayvalık, 70 bin üzerinde nüfusu taşıyor. Kentin trafiği, alt yapısı ve belediye hizmetleri bu 70 bin nüfusa göre planlanmış. Herkes cansiperane, yazın gelen nüfusun ihtiyaçlarını karşılamaya uğraşıyor ama bu ihtiyacı karşılamak çok güç.

İlçenin en önemli dinamiği turizm. Buradaki turizm Akdeniz’deki turizm gibi değil. İlçedeki turizm paydaşları ile biraraya gelip çıtayı nasıl daha yukarı taşıyabileceğimizin değerlendirmesini yapacağız. Güçlü bir yanımız da zeytin ve zeytinyağı. Ayvalık zeytin ve zeytinyağında önemli bir marka olmuş ancak beni ziyarete gelenlerin de belirttiği üzere Ayvalık markası adı altında tağşiş yağların satılması zarar veriyor. Biz paydaşlarımızla bir araya gelerek bu sorunun çözümüne de katkıda bulunacağız.

Ben idareci olarak şu prensip ile hareket ederim; ilçemizde sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim, muhtarlar, meslek odaları yani ilçedeki tüm aktörlerle istişare ederek bu sorunların çözümünü arayacağım. ” dedi.

KAYMAKAM HASAN YAMAN KİMDİR?

Kaymakam Hasan Yaman 1975 yılında Kırıkkale’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 2000 yılında açılan kaymakamlık sınavında başarı göstererek kaymakamlık mesleğine girdi. Afyonkarahisar’ın Bayat, Artvin’in Şavşat, Şanlıurfa’nın Harran, Zonguldak’ın Çaycuma, Hatay’ın Erzin, Bilecik’in Bozüyük ilçelerinde görev yapan Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman evli ve 2 çocuk babası.