ÖĞRENCİLERDEN DOĞA DOSTU ÇANTA

Nilgün KAYA

“Benim çantam doğa dostu” diyerek eski tişörtlerinden alış veriş çantası yapan Ayvalık Mecit Ataklı İlk ve Orta Okulu’nun TEMA üyesi öğrencileri, ‘doğa için kullan-at alışkanlığının bırakılması ve eskileri değerlendirerek defalarca kullanılması’ mesajını verdi.

Haluk Aysu yönetiminde faaliyetlerini sürdüren TEMA Ayvalık Temsilciliği, okullarda ‘TEMA Doğa eğitimine’ devam ediyor. Her yıl ilçedeki farklı okullarda doğa eğitimi içinde farklı çalışmalar yapan TEMA ekibi, bu eğitimin meyvelerini öğrencilerin yaptığı projelerle alıyor.

Son olarak Ayvalık Mecit Ataklı İlk ve Orta Okulu’nun minik TEMA’cıları, ‘Benim çantam doğa dostu’ projesi ile eski eşyalarını değerlendirerek el emeği çantalar yaptı. Kullanmadıkları tişörtlerden bez çantalar yapan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte alış verişe giderek çantalarını kullandı.

 

Öğretmen ve öğrencileri ‘kullan-at alışkanlığını eskileri değerlendirme ve defalarca kullanmaya’ yönelik değiştirdikleri için tebrik eden TEMA Ayvalık Sorumlusu Haluk Aysu,

“AYVALIK’TA 350 ÖĞRENCİYE DOĞA EĞİTİMİ VERİLDİ”

Tema Vakfı’nın temel faaliyeti olan doğa eğitim programlarını, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokoller gereğince ilçemizdeki okullarda her eğitim yılında yapmaya devam ediyoruz. Her iki yarıyılı kapsayan doğa eğitimleri, her düzeyde (minik TEMA-okul öncesi,  Yavru TEMA-ilkokul, ortaokul TEMA, Lise TEMA ve yetişkin TEMA) veriliyor. TEMA eğitimci rehberi, eğitim araç gereçleri eşliğinde ve TEMA ilçe gönüllüleri desteğinde, eğitim dönemi boyunca, okullardaki gönüllü öğretmenlerimiz tarafından 20 ila 30 arası etkinliğin uygulaması ile yürütülüyor. Ayvalık özelinde bu yıl 350’ye yakın öğrenciye, yıl boyu seminerlerle;  ‘sıfır atık, ağaç kardeşliği,  arılar varsa hayat var, biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği, doğayla uyumlu yaşam’  konu başlıklarında ve her öğrenci seviyesinde sunumlar yaptık ve yapmayı sürdürüyoruz.” Dedi.