TARİHİ EVLERDEN BİRİ DAHA YIKILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta aralıklarla devam eden sağanak yağış, tarihi evleri birbiri ardına eski fotoğraflarda bırakıyor. Hayrettin Paşa ve İsmet Paşa Mahallesinde bulunan tarihi evlerden biri tamamen yıkılırken diğerinin de çatısı çöktü. Yıllardır kullanılmayan evlerin yıkıldığı sırada yoldan geçen olmaması nedeniyle şans eseri bir can kaybı ya da yaralanma olayı yaşanmadı.

Hayrettin Paşa Mahallesi Barbaros Caddesi 13. Sokakta bulunan tarihi ev, hafta sonu yaşanan sağanak yağış sonrası yıkıldı. Sokağı kapatan yıkıntı, Belediye Fen İşleri ekiplerince kaldırılarak, sokak temizlendi. Vatandaşlar, ev yıkıldığı sırada sokaktan kimsenin geçmemesinin olası bir felaketi önlediğini belirterek, viran durumdaki evlerde güvenlik koşullarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

 

İsmetpaşa Mahallesi Mareşal Çakmak Caddesi 9. Sokak 2. arada bulunan boş evin çatısı ve üst duvarlarının da aşırı yağış sonucu yıkıldığı öğrenildi. Ayvalık’ta çatısı çöken ve üst cepheleri büyük ölçüde hasarlı yapılar zamanın şartlarına direnirken sokakları kullananlar için tehlike oluşturuyor.