BALIKESİR’DE VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA ALANLARI ISLAH EDİLİYOR

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 72 bin 572 metrekare vahşi depolama alanının ıslahını tamamladı. 197 bin 47 metrekare alanda ise ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, atık sorununa sürdürülebilir ve çevreci çözümler üretme hedefiyle vahşi depolama alanlarını rehabilite ediyor. İlçelerin atıkları, katı atık istasyonları aracılığıyla katı atık düzenli depolama sahasına getiriliyor.

VAHŞİ DEPOLAMA YAPILMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi; Erdek Ocaklar, Burhaniye Pelitköy, Gömeç Karaağaç ve Gömeç düzensiz depolama alanlarında rehabilite çalışmalarını tamamladı; Burhaniye, Ayvalık ve Bandırma düzensiz depolama alanlarında ise ıslah çalışmalarına devam ediyor. Toplam 72 bin 572 metrekare düzensiz depolama alanının ıslahını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 197 bin 47 metrekare alanda ise ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ise 269 bin 619 metrekare alanı ıslah etmiş olacak. Bu sayede toplam 2 milyon 799 bin 526 metreküp katı atık Büyükşehir’in planlı rehabilite çalışmaları ile tarihe karışacak.

DOĞAYA VERİLEN ZARAR ENGELLENECEK

Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda inşa ettiği elektrik üretim tesisi ile 11 ayda 12 milyon metreküp metan gazının atmosfere salınımını engelleyerek iklim değişikliğine sebep olan gazların oluşmasının önüne geçtiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi, vahşi depolama alanlarını ortadan kaldırılmasıyla hem çevreye verilen zararın hem de görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyor.