EDREMİT KÖRFEZİNDEN TURİZM İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Nilgün KAYA

Edremit Körfezi Turizm Platformu, Ayvalık Boğaziçi Otel’de düzenlediği toplantıda,17-19 Nisan tarihlerinde Akçay’da düzenlenecek Kuzey Ege Lezzet ve Turizm Festivalinin son rötuşları yapıldı.  Toplantıda, Gastronomi konusundaki potansiyelini turizm atılımına dönüştürmek isteyen Ayvalık’ın lezzet noktaları hakkında bilgi de verildi.

Edremit Körfezi, turizm hamlesi için güç birliğine gidiyor. 2019 yılı Mayıs ayında kurulan Edremit Körfezi Turizm Platformu, körfezin lezzetlerini bir festivalde tanıtmak için hazırlıklarını sürdürürken Ayvalık’ta yapılan toplantıda, festivalin daha dikkat çekici olması için yapılması gerekenler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantı; Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı yönetiminde, Edremit Körfezi Turizm Platformu Başkanı Cihan Müşterioğlı başkanlığında, Edremit, Burhaniye ve Havran Kaymakamlığı, Büyükşehir, Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Gömeç Belediyeleri, Edremit, Havran, Ayvalık Ticaret Odaları,  Balıkesir, Edremit, Burhaniye, Ayvalık Kent Konseyleri, Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği, Balıkesir-Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Balıkesir GMKA, Kazdağları Milli Park Şefliği, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye, Edremit Kampüs, Üniversite Turizm Fakültesi, TÜRSAB Balıkesir, Edremit-Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Grubu, Burhaniye Adramyttein Kültür Turizm ve Doğa Derneği, Burhaniye ve Edremit Turizm Danışma, Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği, Edremit Antandros Derneği, Edremit Güre Astyra Antik Kültür Turizm Doğa Derneği, Edremit Güre Turizm Tanıtım Derneği, Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği, Edremit Kazdağları Otelciler Derneği, Körfez Sportif Havacılık Kulübü, Havran Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcilerinin katılımıyla, Boğaz içi Otel’de yapıldı.

2020 yılının Bakanlık tarafından ‘Gastronomi yılı’ ilan edildiğini kaydeden Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, turizmde güç birliği için kurulan platformun ilk kapsamlı etkinliğinin gastronomi üzerine olmasının sevindirici olduğunu belirtti. Toplantıda yaptığı konuşmada Müdür Çaltı, “Balıkesir mutfağının derlenip tanıtılması gerekli. Katma değer kazanmamız lazım bu nedenle bu çalışmalar çok önemli” dedi.