İTFAİYE HAFTASINDA ÇOCUKLARA EĞİTİM, VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME

Nilgün KAYA

İtfaiye teşkilatı 305. yaşını kutluyor. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği de İtfaiye Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, İtfaiye Haftası dolayısıyla On Beş Eylül Orta Okulunda eğitim verdi.  27 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

“59 PERSONELLE 7/24 GÖREVE HAZIRIZ”

İtfaiye Amiri Murat Turgut yönetiminde, 35’i Ayvalık, 9’u Küçükköy, 9’u Altınova, 6’sı Alibey (Cunda) müfrezesinde olmak üzere toplam 59 personelden oluşan Ayvalık İtfaiyesi Grup Amirliği, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı. Yangına müdahale ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan makine ve teçhizatlar gösterilerek bilgi verildi.  2 adet 24 metre 1 adet 18 metre merdivenli araç, 3 adet ilk müdahale aracı, 1 adet hızlı müdahale aracı, 1 adet kurtarma aracı, 2 adet su ikmal aracı, sualtı üstü kurtarmalarda kullanmak için 1 adet zodyak bot 2 adet jet ski ile 7/24 görev başında olduklarını ifade eden İtfaiye amiri Murat Turgut, “Hafta nedeniyle,  öğrencilere yangının zararları anlatıldı, yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemler belirtildi. İtfaiyeciler olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak ve onlara yardımda bulunmak için varız. Ayvalık’ta 24/48 olarak ama 7/24 hizmet veriyoruz. Afetler, depremler, yangınların yanı sıra kazalar ve kurtarma çalışmalarında da 112 ihbar hattı aracılığıyla çalışarak gerektiği her anda göreve hazırız. Biz hazırız ama yine de kazaların, yangınların az olmasını diliyor, böyle olması içinde gerekli tedbirleri alıyoruz.

Vatandaşlarımızın yangını fark ettiğinde, hiç zaman kaybetmeden 112 acil çağrı merkezini arayıp heyecan yapmadan olay hakkında bilgileri bize aktarması çok önemli. Vatandaşlarımız baca temizliklerini ihmal etmesinler, her yıl periyodik olarak bacalarını temizletip, tamir bakımlarını yaptırsınlar. Temizlenmemiş baca yüzünden Allah korusun zehirlenmek suretiyle hayatımızdan olabiliriz. İtfaiye teşkilatı olarak baca temizleme görevimiz vardır ücret karşılığı da baca temizliyoruz” dedi.