AYVALIK’IN EN GENÇ GAZETECİSİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Laka-Çamlık Mahallesi’nde yaşayan Bahçeşehir Koleji 6. Sınıf Öğrencisi Deniz Örs, tek başına 2 yıldır ‘Laka Postası’ adını verdiği bir gazete çıkarıyor. 8. Sayıya ulaşan gazetesi için Ayvalık Belediye Başkanı ile röportaj yapan Deniz Örs, hobi olarak yaptığı gazetecilikten keyif aldığını ve gazeteleri çok sevdiğini söyledi.

Basketbol ve voleybol oynayan, mahallesinde ‘Parlayan yıldızlar’ adıyla Jimnastik kulübü kuran 11 yaşındaki Deniz Örs, ‘Laka Postası’ adıyla gazete çıkarıyor.  Gazete konusunda ailesinden destek alan Deniz’in 5 sayfalık gazetesinin basımına annesi Nurgün Çınar Örs yardım ediyor.

HAVA KİRLİLİĞİNE YÖNELİK YAZI, BİLİM KÖŞESİ VE MAHALLE FOTOĞRAFLARI

Gazetesinde ilçedeki etkinliklerden hava kirliliği gibi sorunlara, ‘İklim için ses ver’ hareketinden , ‘Mantar her zaman güldürmez’ gibi uyarılara değinen, sudoku- bilim köşesi ve mahallemizden fotoğraflar gibi ilgi çekici köşeler hzırlayan Deniz Örs, gazetesinin yeni sayısı için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ile röportaj yaptı. Başkan Gençer, basketbol ve voleybol oynayan, mahallesinde jimnastik kulübü kuran, hobi olarak gazete çıkaran Deniz’i, çok yönlülüğü, yeteneği ve başarısı nedeniyle tebrik etti.

“GAZETELERİ ÇOK SEVİYORUM”

Gazete çıkarma serüvenini anlatan Deniz Örs, “Süper gazeteciler adlı bir kitap okudum. Bana çok güzel geldi. Kitapta bazı sanatçılarla röportaj yapan çocuklar vardı. Aklıma gazete çıkarmak geldi. Bir arkadaşıma söyledim, kabul etti ama bir yazı hazırlamayınca ben tek başıma çıkarmaya başladım. Sadece hobi olarak gazete çıkarıyorum ama gazeteleri çok seviyorum” dedi.