MİLYONLUK KÖPRÜNÜN GİRİŞİ HER YAĞMURDA GÖL OLUYOR

Nilgün KAYA

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Pazartesi öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur sırasında, Ayvalık’ı Lale Adasına bağlayan Gönül yolu üzerinde yapılan Cunda Köprüsü yine göle döndü. İlave çalışmalar ve ışıklandırma ile birlikte maliyeti 20 milyon lirayı bulan Köprü girişinin yine su altında kalması ise, ‘Önceki yağıştan bu yana neden tedbir alınmadı ve sorun çözülmedi?’ sorusunu gündeme getirdi.

Yıllardır her yağışta birçok sokağının geçit vermediği Ayvalık, Pazartesi günü başlayıp Salı günü de aralıklarla devam eden yağışta yine aynı sorunu yaşadı. Günlük yaşam olumsuz etkilendi. Yağışla birlikte bazı sokakların yanı sıra Cunda Köprü girişleri de göle döndü. Özellikle köprünün Lale Adası yönündeki girişi araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Duba Plajı yakınlarında başlayan su birikimi köprü girişine yakın noktalarda çoğalarak yoldan değil deniz içerisinden geçiliyor izlenimi oluşturdu.

“HER YAĞIŞTA AYNI SORUN”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkalığı tarafından, Haziran 2016’da inşaatına başlanan ve 15 Nisan 2017’de araç trafiğine açılan Cunda Köprüsü girişi, Ekim 2017’deki ayındaki sağanak yağışla su altında kalınca köprü girişlerindeki kaldırımlar kırılarak su tahliyesi sağlanmıştı. Köprü güzergâhını kullanan araç sahipleri, ‘Her yağışta aynı sorunun yaşandığına’ dikkat çekerek o tarihten bu yana sorunun çözülmemesini ve benzer durumun yaşanmasına tepki gösterdi.

“SADECE YAĞMUR DEĞİL DENİZ SUYU DA DOLUYOR”

Alibey (Cunda) Kalkındırma ve Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Ergin, dernek olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yazdıkları dilekçede, sorunun çözülmesini talep ettiklerini belirtti. Dilekçede, ‘ Ayvalık İlçesinin Ali Bey (Cunda) adasına geçişte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni köprünün Lale Adası çıkışında köprünün bitim yerinden Duba Plajına kadar olan bölüm yoğun yağmur yağdığında hatta şiddetli poyraz estiğinde dalgaların yola attığı deniz suyuyla gölleşme olmaktadır. Yoğun yağmurlarda yolun 30-40 metrelik bölümü, 20 cm derinlik oluşacak kadar göl oluşumuna maruz kalmaktadır. Yoldaki teknik bir hatadan olması muhtemel olan bu durum Namık Kemal ve Mithatpaşa Mahallesinde yaşayanların ayrıca adaya gelen misafirlerin zor durumları yaşamasına neden olmaktadır. Teknik incelemelerin yapılarak yolda biriken suları deşarj edecek sistemin yapılması için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederiz’ denildi. Hüseyin Ergin, bir dilekçede Ayvalık Belediyesine yazarak konunun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında dile getirilmesini istediklerini belirtti.