“NEDEN ‘HAYIR’ DENİLMESİ GEREKTİĞİNİ ORTAK SÖYLEMLE ANLATACAĞIZ”

Nilgün KAYA

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı, TBMM’de kabul edilen ve gelecek aylarda referanduma sunulması beklenen Anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ denmesi gerektiğini Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi ile birlikte ortak bir dille anlatmaya hazırlanıyor. Çarşamba günü yapılan görüşmede, ‘Evet’ diyecek kesimlere ulaşma kararı alındı.

CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Şerife Tezkaçan ve parti üyeleriyle birlikte Çarşamba günü Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesini ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, ADD şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Başkan Yardımcısı Gürsel Koyuncu ve ADD’lilerle görüştü.

“YETKİLERİN TEK ELDE TOPLANMASININ ÜLKEMİZE KAYBETTİRECEKLERİNİ ANLATACAĞIZ”

Pazar günü genel merkeze çağrıldıklarını belirten CHP ilçe Başkanı Ahmet Toker, “İnsanları aşağılamadan, verdiği oyu hor görmeden ortak söylemler doğrultusunda koordineli bir çalışma yapıp onlara neden Hayır demeleri gerektiğini anlatacağız. Amacımız bütün parti ve STK’lar çevresindeki kesimleri kapsayan bir koordinasyon oluşturmak. Sadece demokrasi olgusu ile sonsuz yetkilerin tek elde toplanmasının ülkemize neler kaybettireceği anlatılmalı” dedi.

“BİZ, EVET DİYENLERİN DÜŞMANI DEĞİLİZ”

Genel merkezden alınan kararın ardından küçük bir genel kurul yapıldığını ve Türkiye’deki tüm ADD şubelerinin ortak karar aldığını ifade eden ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, “Hayır iyenler bir bütün olarak kendi alanındaki uzmanlarla birlikte neden hayır denilmesi gerektiğini anlatacak. Biz Evet diyenlerin düşmanı değiliz. Bu bir sistem sorunu. Bir sistemde sorun yaşanırsa 1922’de kaldırılan saltanatın geri gelmesi ve ülkemizin geriye gitmesine yol açar. Bu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konusu değil kendisi bugün var yarın yok ama yerine gelecek olan insanın doğru insan olup olmadığı, yasama yürütme ve yargının tek elde toplandığı zaman bunun adının Padişahlık olduğu anlatılacak” dedi.