AYAL, ENERJİ GÜNLERİ PANELİNE HAZIRLANIYOR

Nilgün KAYA

Enerji Günleri Paneline hazırlanan Ayvalık Anadolu Lisesini (AYAL) ziyaret eden Ayvalık Kent Konseyi, enerji alanında farkındalık yaratmak gerektiğine işaret etti.

Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli’ye ziyarette,  Çevre-Trafik ve Kent Estetiği Çalışma Grubu Başkanı Hülya Eriştirenoğlu, Yürütme Kurulu üyesi Neslihan Kültür Anaz ve Genel Sekreter Galip Bodur eşlik etti. 12 Nisan tarihinde yapılacak AYAL Enerji Günleri Paneli öncesi, Okul Müdürü Veli Tuncay ve okul Enerji Kulübü üyeleriyle bir araya gelen Kent Konseyi temsilcileri,  enerji alanında farkındalık yaratmak, sürekli ve hızla gelişmekte olan dünyada yenilenebilir enerji teknolojisi alanında geri kalmamak, yenilikleri aynı anda öğrencilere tanıtmak ve bunların uygulamasına yönelik çeşitli proje çalışmaları yürütmek amacıyla hareket eden Kulüp üyeleriyle görüş alış verişinde bulundu.

Okul Müdürü Veli Tuncay, kimya öğretmenleri Serkan Çelik ile Osman Kavasoğlu himaye ve danışmanlıklarıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Okulumuzda enerji kulübü 2014 yılından beri varlığını devam ettirmektedir. Ayal rüzgârgülü adında bir proje çalışmamız 3 yıl öncesinde planlanmıştı. Okulumuza bir rüzgâr elektrik santrali kurma hayalimiz vardı. Ancak Valilik izin vermediği için gerçekleşmedi. Ayal güneşi olarak yeniden planladığımız projeyle okul çatısına güneş panelleri yerleştirerek kendi elektrik enerjimizi kendimiz üreterek sınıflarımıza ısıtma ve soğutma sistemi kurmayı hedefledik. Enerji kulübümüz tam da burada devreye girdi. Proje çalışmalarımıza destek vererek hazırlanma aşamasında görev aldı. Yapılacak enerji günleriyle yenilenebilir enerji alanında farkındalık yaratacak çalışmalara imza atılacaktır. Bu alanda öğrencilerimizi yetiştirme gayretimiz devam edecektir’’ dedi.

Kimya Öğretmeni Osman Kavasoğlu ‘‘Enerji alanında öğrencilerimize farkındalık yaratacak etkinliklere imza atmaya yeni yılda da devam edeceğiz. İkincisini planladığımız etkinlik ilçe genelinde olacak ve akademisyenlerle öğrencilerimizin birlikte sunacakları panel, ayal 2. enerji günleri etkinliğine dönüşecektir’’ dedi. Kimya Öğretmeni Serkan Çelik,  öğrencilerden enerji alanında eğitim görmek isteyenlere hitap edecek şekilde planladıkları enerji kulübü etkinlikleriyle önümüzdeki yıl adından sıkça söz ettireceklerini söyledi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ayvalık Belediye Başkanlığı ve Ayvalık Kent Konseyi katkılarıyla yapılacak olan ‘Yenilenebilir Enerji’ konulu AYAL 2. Enerji Günleri Paneli 12 Nisan Perşembe günü İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenecek. Ahmet Cem Yalçın, Sabri Bıçakçı, Faruk Telemcioğlu, Zeliha Silleli, Tolga Yalçın, Barış Erdem, Gülşah Özmen’in konuşmacı olarak katılması beklenen panelde Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri Atalay Alsancak, Arda Duvarcı, ve Enes Kaan Akyol rüzgar gülü projeleri hakkında sunum yapacaklar.  Panele, özel sektörden, Enerji Bakanlığından ve üniversitelerden akademisyenlerin katılımı bekleniyor.