AYVALIK’TA 60 İŞLETMEYE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Nilgün  KAYA

Ayvalık Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Esnaf Odası, ilçedeki otel, restoran ve unlu mamuller üretim yerlerine  ‘HACCP Hijyen Eğitimi’ için ortak projeye imza atarak Güney Marmara Kalkınma Ajansından destek aldı.

Gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının sağlanması, üretim ve servis aşamasında tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir ürün güvenilirliği sistemi olan HACCP Hijyen Eğitimi, Ayvalık’ta da gerçekleştirilecek.

Müdür Mehmet Uysal yönetimindeki Ayvalık Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Esnaf Odası ortaklığında GMKA’ya sunulan proje, Ajanstan destek almaya hak kazandı. İmza töreni 23 Ocak  günü Ayvalık GTH İlçe Tarım Müdürü Mehmet Uysal ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım ÖZEK ‘in katılımı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansında gerçekleşti.  İlçede faaliyette bulunan otel, restoran, ekmek ve unlu mamuller üretim yerlerinden toplam 60 işletme bu eğitimlere katılacak.  İSO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP Temel Eğitimi ile farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

“DAHA SAĞLIKLI VE HİJYENİK GIDA TÜKETİLMESİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ”

İlçe Tarım Müdürü Mehmet Uysal, “14-17 Şubat tarihleri arasında 4 gün sürecek ve çeşitli üniversitelerden öğretim görevlilerinin katılımıyla verilecek eğitimlerle Ayvalık’ta  esnaflara yönelik İSO 22000 Gıda Güvenliği ve HACCP Temel Eğitimi ile farkındalığın arttırılması amaçlanıyor. Projemiz kapsamında 60 işletmeye hijyen eğitimi verilerek Ayvalık halkı ve misafirlerimizin daha sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmelerine katkıda bulunacağız” dedi. Müdür Uysal, projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Ayvalık Esnaf Odası Başkanı Melih Çakırca ve oda personeline, İlçe Tarım Müdürlüğü personeli Gıda mühendisi Perihan Akdaş ile İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda bölümü çalışanlarına teşekkür etti. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak Ayvalık için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini bildirdi.