LİSE ÖĞRENCİLERİ 20.YY İKONU EDİTH PİAF’I ŞARKILARIYLA ANDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri Fransız şarkıcı Edith Piaf’ı, şarkılarıyla andı. Öğrencilerin 20. Yüzyıl ikonu olan Piaf’ın şarkılarını yorumladıkları etkinlik büyük beğeni topladı.

Fotoğraf:Mustafa Dinç

olağanüstü bir ses, dramlarla dolu bir hayat.. Şanson denince akla ilk gelen isim olan Fransız Şarkıcı Edith Piaf, Ayvalık Anadolu Lisesi Mitoloji Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikle hatırlandı. 17 Ocak Perşembe akşamı saat 19.30’da, Sanat Fabrikası’nda düzenlenen etkinlikte; öğrenciler Dilara Sağtaş, Eghan Sayar, Öykü Kiy, Ezgi Baysal, Fatmanur Sarı, Esra Varil, Simge Öndün, Cansu Yelkovan, Yiğithan Terzi, Doğa Beltekin, Ayşe Maral Açku ve Mehmet Yasin Akan, Piaf’ın şarkılarını yorumladı. Grafik tasarımını Sedat Mert Alkoçak’ın yaptığı etkinlikte Eslin Soyalp ve Ada Uçar piyano ile öğrencilere eşlik etti.

Almanca Öğretmeni Ferda Poyraz Fransızca Öğretmeni Tuba Soyalp, Müzik Öğretmeni Selda Yatkın ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Barış Kandemir yönetimindeki etkinlik, gerek içeriği gerekse öğrencilerin performansları açısından büyük beğeni topladı. Edith Piaf’ın hayatının çok zorlu süreçlerden geçmiş olmasına rağmen müziğe ve sanata olan ilgisini hiç bitirmediğini hatırlatan öğrenciler, müzik dünyasındaki gurur köşesinde kendine yer edinen sanatçının örnek alınması gerektiğini belirtti. Etkinlik sonunda bir konuşma yapan Okul Müdürü Veli Tuncay ise “Sanatsız kalmayalım” dedi.