ALİ GÜR, ATO BAŞKANLIĞINA ADAY

Nilgün KAYA

İş adamı ve Ayvalık Belediye Meclis üyesi Ali Gür, Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Gür, 28 Mart Çarşamba günü Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu’nda düzenlediği toplantıda hedefleri ve projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Ayvalık Ticaret Odası’nın 14 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ali Gür,  aday olma nedenlerini, yapılması gerekenler ve hedefleri ekseninde açıkladı.

1950’ler den beri otelcilik yapan bir aileden geldiğini, iki okul, iki inşaat ve ikisi de emlak ofisi olmak üzere 11 adet işletmesi bulunması nedeniyle sektörün içinde olduğunu ifade eden Gür, “Bu işletmelerde toplamda 18 tane ortağımla beraber 200 ün üzerinde çalışanımız var. Yani Ticaret Odasında toplam 9 ana sektörün zaten 4 tanesini kapsayan işletmelerimiz var. Şu an Ayvalık’ın en büyük işverenlerinden biriyim. Sektörün içinde olduğum için sorunlarını da ihtiyaçlarını da, çözüm yöntemlerini de biliyorum. Ayvalık Ticaret Odası’nda değişime ve heyecana ihtiyaç var” dedi. Gür, oda başkanlığına seçildiği takdirde Ak Partideki görevinden ve Ayvalık Belediye Meclis üyeliğinde istifa edeceğini açıkladı.

Rutin işler dışında ticaret odasının, değişen kanunlardan, teşvik ve vergi muafiyetlerinden üyelerini haberdar etmesi, sektör temsilcilerinin bakanlık büyükşehir ve yerel belediyeler ile yaşadığı sorunlar içim çözüm yolları geliştirmesi, üyeler arasındaki iletişimi sağlarken onları tüm yasal haklarını koruyarak ve haksız rekabeti engellemek, üyesi olan girişimcileri yeni iş alanlarına yöneltmek ve bilgilendirmek, dünyada ve ülkemizdeki sektörel gelişmeleri konusunda uzman kişiler getirerek seminerlerle üyelerine anlatmak, kentin, üyelerinin ve iş alanlarının tanıtımını uluslararası ve ulusal yazılı, görsel, interaktif medyada yapmak yıl içinde düzenlenen her sektörle ilgili fuarlara katılmak, sektöre gelir sağlayacak festival ve etkinlikler yapmak gibi görevleri olduğunun altını çizen Ali Gür,  başkan olduğu takdirde tüm bu işleri eksiksiz yapma sözü verdi.

Üyelerle barışıp sadece evrak almak için değil tüm ihtiyaçları için uğrayacakları bir Ticaret Odası olma hedefi ile yola çıktıklarını belirten Gür,  yönetime geldikleri takdirde personele iletişim ve müşteri memnuniyet eğitimi vereceklerini ve mevcut binada hizmet birimi daha geniş bir alanda olmak üzere yerleşim planını değiştireceklerini söyledi. Gür, hedeflerini, ‘Her sektöre ayrı bir uzman memur atama, odada İŞKUR gibi bir interaktif birim kurma,  İletişim databankını hızlı şekilde geliştirme,  Ayvalık’ın tarihi, kültürü ve zenginliklerini anlatan tanıtım belgeseli ve kitapçık yapma, kitabı tüm ulusal ve uluslar arası basın ile seyahat ve turizm acentelerine ulaştırma, Ticaret Odasına ait ve tüm sektör temsilcilerinin yararlanacağı web satış sitesi yapma, hızlı gelişmiş İl ve ilçelerdeki Ticaret Odalarını ziyaret edip İşleyiş sistemlerini inceleme, bankalarla kredi sözleşmeleri ve pos komisyon sözleşmeleri yapma, yatırıma yönlendirme, mali ve finansman danışmanlık birimi kurma, oda bünyesindeki 9 sektörün her biriyle yılda birkaç kez, bazılarıyla mevsimsel toplantılar yapma, iş yeri sahiplerinin çözemediği sorunlarda oda olarak olaylara müdahil olma, yeni yapılacak Organize  Sanayii içinde tüm hisseleri oda üyelerine ait ve yönetim kurulu her dönem seçilen oda üyelerimizden oluşan özel ticaret meslek lisesi kurma’ şeklinde açıkladı.

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN KAZANAN AYVALIK OLACAKTIR”

2 yıllık bir çalışma sonucu meclise aday olacak isimlerin listesinin hazırlandığını belirten Ali Gür,  “Aday gösterdiğimiz arkadaşlarımızı seçerken; işinde başarıya ulaşmış tanınan ve saygı duyulan, heyecanlı ve çalışmaktan kaçmayan, girişimci, Ayvalık’ı seven ve bir şeyler katmak için elini taşın altına koyabilecek cesarete sahip, vizyonlu insanlar olmasına dikkat ettik.  Ticaret Odasının seçiminde oy kullanabilecek üyeler listesi askıya çıkmıştır. Tüm üyelerin listeleri kontrol etmelerini tavsiye ediyorum. Borcu olan üyelerin oy kullanabilmeleri için 30 Mart Cuma gününe kadar bu borçlarını ödemeleri gerekmektedir. O tarihe kadar ödemeyenler oy kullanamayacaktır. Tüm oda üyelerinin o gün gelip oy kullanmalarını rica ediyorum. Çünkü ne kadar çok katılım olursa, o kadar çok doğru sonuç ortaya çıkar. Bizim listemizden ve diğer arkadaşların listelerinden seçime giren tüm adayları şimdiden tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Sonuç ne olursa olsun, kazanan Ayvalık Ticaret Odası olacaktır. Kazanan Ayvalık olacaktır” dedi.

Ali Gür ile birlikte Ayvalık Ticaret Odası yönetimi ve meslek komitelerinde görev yapmaya aday olan isimler; Egemen Bilir, Nuriye Hatice Yeşilkaya, Osman Erdoğan, Ahmet Duran Ürgüplü, Öztürk Turhan, Muvaffak Babayiğit, Sedat Aktaş, Hasan Şalmanlı, Veli Yıldız, Fuat Köselecioğlu, Selin Jale, Narin Erboz, Abdülhamit Önce, Kadir Temizel, Timur Berk, Rıdvan Ensari, Ayfer Eroğlu, Ali Sadan, Kaan Yıldırım, Mehmet Babayiğit, Ali Uçar, Ali Pehlivan, Mehmet Sıray, İbrahim Ulaş, Hüseyin Gün, Kasım Yeğin, Hüsamettin Sayar, Cem Türkyılmaz, Suat Akın, Metin Akkuş, Yusuf Yılmaz, Tanzer Küçükbaş’tan oluşuyor.