AYVALIK HALK KÜTÜPHANESİ KİTAP KULÜBÜ TOPLANTISI TELEKONFERANS İLE YAPILDI

Nilgün KAYA

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde 2 yıldır devam eden kitap kulübü, korona salgını nedeniyle bu ay ki toplantısını görüntülü telefonferans yöntemiyle yaptı.

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nin ülkemizi ve dünyayı etkileyen Covid-19’un etkilerini en aza indirmek için alınan kararlar kapsamında kapalı olması, 3 üye ile 2018 yılında başladığı toplantılarına ara vermeyen kitap kulübünü engellemedi. Farklı yaş ve meslek gruplarından 20’ye yakın üyesi bulunan Kitap Kulübü, bu ay ki toplantısını görüntülü telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

SEVGİ’NİN ŞAİRİ AYTMATOV VE ESERLERİ KONUŞULDU

Moderatörlüğünü Ayşen Boran’ın üstlendiği kitap kulübü üyeleri, evlerinden katıldıkları toplantıda, ülkemizde ‘Selvi boylum al yazmalım’ adlı filmin de esin kaynağı olan Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un yazın hayatı ve eserlerini konuştu. Moderatörün yazarın hayatı hakkında bilgi vermesinden sonra üyeler sırayla eserler hakkındaki görüşlerini açıklayarak katkı sundu. Her ayın 2’nci Salı günü yapılan toplantılarda her seferinde farklı bir yazar ele alınıyor.

KÜTÜPHANE SANAL ORTAMDA

Müdür Aygül Öncel Şahin yönetimindeki Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nde E-Kitap uygulaması başladı. 28 temel konu başlığında 17 binden fazla Türkçe e-kitaba kolay erişim, erişilen kitabın ister çevrim içi okunup, istendiğinde ödünç alınarak okunması imkanı sağlandı. http://koha.ekutuphane.gov.tr adresinden e- kütüphane platformunun araştırabilecek okuyucu, Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nin facebook ve instagram sayfalarına girerek kitap kulübünün o ay hangi yazarın eserini okuyacağını da öğrenebilir.