30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE 3 KUTLAMA

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Müzik Derneği 30. Kuruluş yılını kutluyor. 12 Mart Pazartesi günü kokteylle başlayan kutlamalar kapsamında yemekli müzik şöleni ve Türk Sanat Müziği’nin dillerden düşmediği şarkılarının seslendirileceği konser yer alıyor.

Şef Selim Gönüldaş yönetiminde çalışmalarına ve etkinliklerine devam eden Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Müzik Derneği, kuruluşunun 30 yılını üç farklı etkinlikle kutluyor.

Bacacan Otel’de 12 Mart Pazartesi günü 16.00-18.00 saatleri arasında düzenlenen kuruluş yıldönümü kokteylinde derneğin kurucusu Mesut Duran anıldı, Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı derneğin nice 30 yıllara ulaşması dileklerinde bulunuldu.

“TSM ‘Nİ YAŞATIYOR VE GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKIYORUZ”

Derneğin 30. Gurur yılı olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Funda Öztolan, “Türkiye’de çok az sayıda derneğe nasip olan 30 yılın başarı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ayvalık’ta Türk Sanat Müziğinin markası haline gelen ve gerek Ayvalıklı dostlarımızın gerekse yazlıkçı dostlarımızın gönlünde taht kuran derneğimizin faaliyetlerine başarıyla devam etmekteyiz. Kış aylarında 4 konser, yaz aylarında 4-5 konserle sanat müziğimizi yaşatıyor ve gelecek nesillere miras bırakıyoruz. Deneğimizin temel amacı büyük Türk Milletinin özgün değerlerinden biri olan Türk Sanat Müziğini kitlelere tanıtmak ve sevdirmek, nesiller boyu yaşatmaktır. Bizler bu görevimizi layık olunan şekilde icra ettiğimize inanıyoruz. İzleyenlerimizin alkışları bizleri daha güzeli ve daha iyiyi yapmaya mecbur kılmaktadır” dedi.

“GENÇLERİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Derneğin çalışmalarına Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde devam ettiğini belirten başkan yardımcısı Ethem Öztolan ise “Çalışmalarımız özellikle gençler olmak üzere tüm halkımıza açıktır ve üye kayıtlarımız devam etmektedir. Konserlerimiz sanat değeri yüksek fasıllarla başlayıp günümüzün sevilen eserlerine uzanmaktadır. Sanat Müziği dışında türkü, aranjman, arabesk ve hatta opera çalışmalarımız izleyenlerin takdirlerini kazanmaktadır. Derneğimizi diğer derneklerden ayıran özellik ise konserlerimizde profesyonel sanatçılar solistler ve sazlara yer vermeyişimizdir. Bu şekilde amatör ruhla kaliteli müzik icra etmek dernekçilik anlayışımıza uygun gelmektedir. Dernek üyelerimizin profesyonel sanatçılar altında ezilmeleri önlenmiş olmaktadır. Rekabetin kaliteyi arttıracağı düşüncesiyle ilçemizde mevcut diğer derneklere başarılar dileriz. Ayvalık Belediyesi ismini alarak belediyemize güçlü bir müzik teşkilatı kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bu mutluluğu bizlerle paylaşan Belediye Başkanımız Rahmi Gençer’i saygıyla selamlıyoruz” dedi.

30. kuruluş yılı nedeniyle 13 Mart Salı akşamı yemekli müzik şöleni düzenleyecek olan dernek, 14 Mart günü saat 20.00’de İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde konser verecek. Derneğin bu yıl ki konser takvimi ise şöyle; 13 Nisan Atatürk’ün Ayvalık’a gelişi, Mayıs ayında Ramazan nedeniyle Tasavvuf konseri, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında birer konser. 10 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden seçkiler.