YAZ SATRANÇ TURNUVASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Nilgün  KAYA

Ayvalık Satranç Spor Kulübü tarafından düzenlenen geleneksel Yaz Satranç Turnuvasının 10.su 30 Temmuz günü düzenlenen törenle sona erdi. 10 bin lira ödüllü Yaz Satranç Turnuvasına 3’ü görme engelli toplam 134 sporcu katılmış, turnuvaya yurt dışından da katılım gerçekleşmişti.

Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Satranç Spor Kulübü, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile ortak organize edilen Ayvalık 10. Yaz Satranç Turnuvası, İsmet İnönü Kültür Merkezinde 27 Temmuz’da başladı. Turnuva’ya ülkenin farklı illerinin yanı sıra Sırbistan’dan, Özbekistan’dan, Azerbaycan ve İran’danda katılım olmuş, Bursa bölgesinden 3 görme engelli satranççı da turnuvada yer almışlardı. A Kategorisi (1600 ELO/UKD ve üzeri sporcular) ve B Kategorisi (1599 ELO/UKD ve altı sporcular ile herhangi bir kuvvet puanı olmayan sporcular) olmak üzere iki kategoride gerçekleşen turnuvada dereceye girenlere Ayvalık Belediyesince toplam 10 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Turnuvanın A Kategorisi birincisi Sınısa Sarıc, ikincisi Nikola Radavanoviç, üçüncüsü Balind Nad, dördüncüsü Alihan Guseynıv, beşincisi Slavisa Milanoviç olurken bu kategoride ‘En iyi kadın oyuncu’ unvanını Işılay Yıldız elde etti. A Kategorisinde yer alan Ayvalıklı sporcular arasında ise birinciliği, Alimert Özsoy, ikinciliği Orkun Efe Alumert, üçüncülüğü ise Murat Evrensel Bilgin kazandı. B Kategorisi birincisi Erol Cansever olurken, ikinciliği Halil Cenk Süer, üçüncülüğü Yiğit Bayraktar, dördüncülüğü Mehmet Fatih Varlı ve beşinciliği de Ilgın Leycan İnce kazandı. Ilgın Leycan İnce aynı zamanda da bu kategorinin ‘En iyi kadın oyuncusu’ unvanını aldı. B kategorisinde yer alan Ayvalıklı sporculardan birinciliği Merve Özsoy, ikinciliği Fırat Süslü, üçüncülüğü ise İlteriş Kağan Perinçekli elde etti. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer tarafından verildi. Törende ayrıca, Ayvalık Satranç Kulübü’nün kurucusu Ahmet Hamdi Dinler’e onur ödülü, katkılarından dolayı belediye başkanına da plaket verildi.