BBB EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI, AYVALIK’TA GEMİDE YAPILDI

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısı, Ayvalık’ın Cunda Adası’nda Jale 6 isimli gezi teknesinde yapıldı.

36 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, ihtisas komisyonlarından gelen 59 maddenin ise 29 Eylül tarihinde yapılacak ikinci oturuma ertelendi. 10 Eylül Perşembe günü saat 15.00’te Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yönetiminde gerçekleştirilen toplantı, önceki oturumlardan farklı olarak Ayvalık- Cunda Adasi açıklarında 680 kişi kapasiteli bir gezi teknesi içerisinde yapıldı.

“TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI GÜNDEMDEKİ KONUSUNA BİZ DE İŞTİRAK EDELİM DEDİK”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Tüm amacımız güzel şehrimizin en güzel parçalarından olan Ayvalık’ı Balıkesir’de yaşayan meclis üyelerimize tanıtmak. Programı çok daha önceden yaptık. Amacımız, 20 ilçemizde 93 meclis üyemiz var. karar verirken o ilçeyi daha iyi tanımaları. Ayvalık’ın açık alanda ve güzel olması nedeniyle, 22 adası olan bir ilçemiz olan Ayvalık. En güzelinin mavi vatanda olacağını düşündük. Nasıl 780 km kare vatan toprağımız varsa, etrafında mavi vatanımız var. Balıkesir’in etrafında 290 km sahil şeridi var. bunlarda bizim toprağımız. Türkiye’nin uluslararası gündemdeki konusuna biz de iştirak edelim dedik. Sahil kenti olarak, meclis arkadaşlarımız böyle uygun gördü. Biz kuvayı Milliye kentiyiz. Başkaldırmayız ama hakkımızı da vermeyiz. Hakkımızı savunan bir kentiz. Biliyorsunuz Türkiye’deki milli mücadele Balıkesir’den başladı. Alaca mescitten. Batı cephesinin komutanlarının hepsi burada. İlk Kurşun Ayvalık’ta atıldı. Biz görevini yapan sonra tekrar hayatına dönen asker milletiz. Ayvalık, bunun örneğini ilk kurşunun atarak göstermiş. O nedenle buradayız” dedi.