3 BANT BİLARDO İL BİRİNCİLİĞİ AYVALIK’TA YAPILIYOR

Nilgün  KAYA

Türkiye Bilardo Federasyonunca düzenlenen 3 Bant Bilardo İl Birinciliği Turnuvası, 9-14 Ocak tarihleri arasında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılıyor. 74 sporcunun katıldığı turnuva heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

Körfez bilardo şampiyonlarından Sabri Karadağ’ın girişimiyle yıllardır Balıkesir’de yapılan 3 Bant Bilardo İl Birinciliği Turnuvası bu kez Ayvalık ilçesinde yapılıyor. Ayvalık Belediyesi’nin de destek vereceği turnuva 9 Ocak Salı günü saat 11.00’de başladı. Turnuva tertip komitesinde; Ayvalık’tan Kuzey Bilardo sahibi Sabri Karadağ, Balıkesir merkezden Oasis Bilardo sahibi Nejdet Yalçın ve Olimpik Bilardo sahibi Nadir Kocadereli, Edremit Akademi Bilardo sahibi Ramazan Yiğit, Bandırma’dan Relax Bilardo sahibi Gürcan Pertev Göçengil yer aldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu’nun da izleyicileri arasında bulunduğu turnuvada TBF İl Temsilcisi ve İl hakemi Sabri Kunaç, “3 Bant Bilardo il birinciliğini başlatmış bulunuyoruz. Bu il birinciliğinde, Türkiye Şampiyonasında Balıkesir’i temsil edecek olan adayları seçmek için yarışmaları başlattık. Bu turnuvalarda derece alarak başarıyla çıkan oyuncularımız Şubat ayında Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası birinci ayağına katılacaklar. Burada 74 kişiyle yapılan turnuva Balıkesir açısından bir rekordur.

2017 yılı Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Kuzey Bilardo olarak il birinciliği turnuvasını Ayvalık’ta düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirten Sabri Karadağ, “ 4 Sporcu katılımıyla Balıkesir’de rekor katılım oldu. Bundan sonra ulusal turnuvaları Ayvalık’a getirmek, gençlere ve ailelere bilardoyu tanıtmak istiyoruz” dedi. Dinamik klasman puanı baz alınarak oluşturulan 22 grup günde 8 seans ile 3 gün boyunca karşılaşacak. Tur atlayan 22 kişi, ilk 8 bay grubu ile karşılaşacak. Turnuvada Pazar günü yarı final ve final maçları yapılacak. Derece alacak sporcular Bilardo Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.