LİSTEDE İKİ AYVALIKLI; GENÇER VE ŞALMANLI KURULTAY DELEGESİ OLDU

Nilgün KAYA

CHP Balıkesir İl Kongresi’nde Ayvalık’tan iki isim kurultay delegesi seçildi.

7 Ocak Pazar günü yapılan CHP Balıkesir İl Kongresinde, mevcut il başkanı Ender Biçki ile Karesi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Sarı il başkanlığı için yarıştı. Gala Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Ayvalık’tan da CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ilçe örgütü, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de aralarında bulunduğu delegeler katıldı.

Kongrede, 330 oy alan Serkan Sarı başkanlığa seçildi. Mevcut başkan Ender Biçki ise 287 oyda kaldı. Sarı başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Besim Kemal Akalın, Serpil Akgül, Gökhan Aşkan, Hürmüz Aşkan, Melih Bağcı, Özgür Başaran, Kenan Bila, Cengiz Çekdemir, Tümdeniz Çelebi, Tuna Demir, Ülker Demir, Gökhan Donat, Meryem Dursun, Hasan Ertem, Uğur Fiskeci, Hasan Gömeç, Servet Güzel, Esen İnanöz, Melda Kar, Necip Koçak, Halil İbrahim Özdemir, Ersin Özden, Burç Özoğuz, Ali Tiritoğlu, Nuray Topan, Şerif Topuz, Emrah Türk, Anıl Dergah Uysal, Mehmet Yağcıoğlu, Filiz Yavuz, Bengi Yıldırım ve Yurt Yıldırım yer aldı.

Bu arada kurultay delegeleri listesinde Ayvalık’tan iki isim yer aldı. CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer kurultay delegesi seçildiler. 2 isim Ankara’da yapılacak olan büyük kurultaya katılarak oy kullanacaklar.

Diğer kurultay delegeleri şu isimlerden oluştu; Atilla Atakay, Ensar Aytekin, Tancan Barçın, Senay Çankaya, Haydar Çuhadar, Salih Enis Ermiş, Mete Erol, Tayfun Gerkuş, Murat Gökdemir, Hüseyin Sarı, Dursun Mirza, İbrahim Palaz, Serkan Sarı ve Dilek Yalçın