MUCİT ABLA MİNİKLERE BİLİMİ SEVDİRDİ

Nilgün  KAYA

Bilimi sevdirmek için Türkiye’yi dolaşan Mucit abla Elçin Yalçıneli, Ayvalık’a geldi. 17 Kasım Cuma günü 3 seans olarak düzenlenen gösteride Mucit abla, bir ip kullanarak plastik atıklardan çıkardığı hayvan sesleriyle öğrencileri hem hayrete düşürdü hem de eğlendirdi.

Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Küçük Mucitler Bilim Gösterisi’nin ilk bölümü saat 09.30’da İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde başladı.

Anaokulu ve ilkokul öğrencilerine bilimi sevdirmek ve her evde bulunabilecek artık malzemelerle çocuklara basit icatlar yapılabileceğini hissettirmek ve bu yolla hayal güçlerini geliştirmek amacıyla Elçin Yalçıneli tarafından hazırlanan bilim gösterisi saat 10.30’a kadar sürdü. Teneke kutudan yavru ve anne köpek, oyun hamuru kapağından kedi, pet şişeden tavuk, 5 kg’lık yoğurt kabından inek sesi çıkartan Elçin Yalçıneli, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Minik öğrencilerden bazıları sahneye çıkarak mucit ablalarına yardım ederken etkinliğe katılan diğer öğrenciler, gösteriyi keyifle izledi. Gösterinin 3. seansı 13.30- 14.30 arasında Altınova Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Gösteriye Ayvalık okullarından toplam 1383 öğrencinin katıldığı öğrenildi.