AYAL ÖĞRENCİLERİNDEN BİR DEMET MİTOLOJİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı ‘Bir demet Mitoloji’ adlı tiyatro oyunu, içeriği ve öğrencilerin performansları açısından beğeni topladı.

Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri, tiyatro sahnesinde  fark yaratan bir çalışmaya imza attı. Ayvalık Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Ferda Poyraz tarafından yazılan ve yönetilen tiyatro oyunu ‘Bir Demet Mitoloji’, 9 Mayıs Çarşamba akşamı İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde izleyici ile buluştu. 3 perdelik tiyatro oyununda ‘Antik Yunan’dan Mitler’ konusu ele alındı.

1. Perdede ’Persephone’nin Kaçırılması’, 2. perdede ‘Lydia’lı Arakne’nin örümcek oluşu’ 3. perdede ise ‘Pandora’nın Kutusu’ oynandı.  Tiyatro oyunu için öğrencilerin ve öğretmenlerinin titizlikle hazırlandığını ifade eden Okul Müdürü Veli Tuncay,  ‘’Okulumuz mitoloji kulübünün hazırlamış olduğu güzel gecede bizleri ve gençleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum. Yönetmenimiz Ferda Poyraz’ın öğrencilerimiz ile birlikte hazırladıkları bu tiyatro oyununda geçmişten günümüze bir esinti sundular. Ayvalık Anadolu Lisesi olarak nitelikli işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.  Almanca Öğretmeni Ferda Poyraz, ‘’Güzel gençlerle birlikte çalışmak, öğrenmek, üretmek ve paylaşmak bu dünyanın en güzel işi ve mutluluğudur.’’ Derken Oyunda rol alan AYAL Öğrenci Meclisi Başkanı Sedat Mert Alkoçak, ‘’Herkesin içinde ortaya çıkmak için bekleyen bir cevher var ve Almanca Öğretmenimiz Ferda Poyraz’ın içimizdeki bu cevherin ortaya çıkmasında büyük yardımı oldu. Gösterdiği ağır disiplin ve titiz çalışma, bunun yanında da ortaya koyduğu içtenlik ve samimiyet, bize tiyatronun ne kadar önemli, güzel ve aynı zamanda da zor bir sanat dalı olduğunu gösterdi. Sayesinde birçoğumuz hayatlarımızda ilk defa bir tiyatro oyununda sahne aldık ve hepimiz tüm süreç boyunca çok eğlendik. Birçoğumuzun içindeki tiyatro aşkı ve oyunculuk isteği gün yüzüne çıktı. Buna inanıyorum ki, Ferda Poyraz o gece muhteşem bir tiyatro oyununu seyirci ile buluşturmadı. Aynı zamanda o, geleceğin birçok yetenekli oyuncusunun yetişmesindeki ilk ve en zor adımı attı” dedi.