AYVALIK ANNELERİ KÜTÜPHANEDE OKUYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık Anneleri Kitap Kulübü, 16 Kasım Perşembe günü okuma günlerini başlattı. İlçe Halk Kütüphanesi’nde Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın eşi Nihal Görgülüaslan’ın da katıldığı okuma günlerine ilçede yaşayan tüm kadınlar davetli.

Müdür Aygül Öncel Şahin yönetimindeki Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nde ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ kapsamında Ayvalık Anneleri Kitap Okuma etkinliği, 16 Kasım Perşembe günü yapıldı. Sabah saat 10.00’da başlayan ve Ayvalık Anneleri Sosyal Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın eşi Nihal Görgülüaslan ile birlikte toplam 6 anne katıldı.

HER AY BİR KİTAP OKUNUP, ÜZERİNDE KONUŞULACAK

İlk etkinliği tanışma, okumanın önemi, ilçede okumaya olan ilginin nasıl arttırılacağı üzerinde sohbet ederek geçiren anneler, ailelerin kitap okumasının çocuklar üzerinde olumlu etki oluşturacağı düşüncesiyle, etkinliğin ilerleyen bölümleri için görüş alışverişinde bulundular. Her ay bir kitap seçip, bu kitap üzerine konuşmak üzere toplanma kararı alındı. Sohbetin ardından anneler, son yılarda önemli değişimler geçiren ve kitap sayısı her geçen yıl artan Ayvalık Halk Kütüphanesinin bölümleri tanıtıldı.  Gerek kitapların çeşidi ve sayısı gerekse okuma bölümlerinin rahatlığı nedeniyle kütüphaneyi çok beğendiklerini belirten anneler, yetişkinler bölümünden kitaplarını seçti.  18 Kasım Cumartesi günü 15.30-16.30 saatleri arasında Ayvalık Anneleri Çocuklarıyla Kütüphanede kitap okuyor etkinliğine ilçede yaşayan tün aileleri davet ettiler.