VEKİL PEKŞEN’DEN  CEM EVİ İÇİN DESTEK TALEP ETTİLER

Nilgün KAYA

’10 Ekim katliamı öncesi ve sonrası’ konulu panelin konuşmacısı olarak Ayvalık’a gelen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, panel öncesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesini ziyaret etti. Vekil Pekşen, Alevilerin gözlerinde insancıl değerleri ve sevgiyi gördüğünü belirtirken Şube Başkanı Vedat Tekten, Ayvalık’ta 3 yıldır girişimde bulunulan Cem evi için bir yer hazırlandığını ancak bakanlıktan iznin henüz gelmediğini belirterek vekilden tek beklentilerinin bu yönde destek olduğunu söyledi.

Vekil Haluk Pekşen’i şubede Başkan Vedat Tekten ve şube yönetimi karşıladı. CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker ve CHP İlçe Genel Sekreteri Hüseyin Şalmanlı ziyaret sırasında vekil Pekşen’e eşlik etti.  Ziyaret ettiği ve ciddiye alıp sorunlarıyla ilgilendiği için teşekkür eden Şube Başkanı Vedat Tekten, “Türkiye’nin de altında imzası bulunan bir takım uluslar arası bir takım anlaşmalarla sivil topum örgütlerinin topluma kazandırılmasının ve rahat ortamlarda görev yapıyor olmasının önünü açmak yerel yönetimlere dolayısıyla da kamuya ait görevdir fakat maalesef Türkiye’de sivil toplum örgütleri eğer yandaş değillerse ya da Ensar Vakfı benzeri bir takım angaje fikirlerin peşinde değillerse önleri açılması bir yana gırtlaklarına çöküp soluk almalarının bile önüne geçmek isteyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Biz burada yaklaşık 5 bin Alevi nüfusuna önderlik yapan bir sivil toplum örgütüyüz. Yazın bu nüfus Ayvalık’ın diğer birimleriyle birleşmesinden sonra 30 bine yaklaştı ama bizim gördüğünüz gibi bu hizmeti yürütmeye uygun fiziki koşulları olan lokalimiz yok. Buradaki insanların Hakk’a yürüme cenaze işlemlerini görebileceğimiz bir Cem Evimiz yok. Bununla ilgili 3 yıldır girişimlerimiz var. belediye başkanlığının, yönetiminin tahsis ettiği yer olmasına rağmen o yerle ilgili Ankara’nın izni 2 senedir bekleme noktasında. Umudumuz bu konuyu aşacağımız, daha ileri noktaya taşıyacağımız. Balıkesir CHP Vekillerimizin, Haluk beyin bu konuda girişimleri var, şükranla karşılıyoruz. Umarım yakın zamanda kendilerini daha uygun koşullarda hanemize mihman eder daha kalabalık kitleyle buluştururuz” dedi.

“BİRKAÇ GÜN İÇİNDE SONUCA GELECEĞİZ”

Yaşanan sorunun çözümü konusunda çok yol kat edildiğini ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “ Birkaç gün içinde sonuca gelindiğini, önümüzdeki hafta bu konuda daha net bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum. Ben birebir görüşme sonucunda siz bilgi aktaracağız. Umarım kısa sürede bunu çözer ve o zaman hak edilmiş bir ziyaret yaparız” dedi. Pekşen, “Aleviler bu ülkenin demokratik, laik, hukuk devletinin temelidir. Bu ülkenin aydınlık yüzüdür. Alevi toplumu her zaman Atatürk’e bağlı, bu ülkenin hoşgörülü, barışçıl toplumudur. Her zaman sıcak ve insancıl bir yaklaşımla karşılaştım.  Alevilerin gözlerinde insancıl değerleri ve sevgiyi görüyorum” dedi.