VEKİL PEKŞEN , “AKP SEÇMENE NE SÖYLEYECEK?”

Nilgün KAYA

Ayvalık’a ’10 Ekim Katliamı öncesi ve sonrası’ başlıklı panelin konuşmacısı olarak gelen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesine yaptığı ziyarette, AKP’nin seçmenden oy isterken seçmenin ve toplumun önüne koyabilecek bir şey olmadığını söyledi. Pekşen, “Çalmayacağız. Biz diyebiliyoruz ama AKP diyebiliyor mu? Ne söyleyecekler seçmene?” diye sordu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ayvalık Şubesi’nde bir açıklama yapan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP olarak AKP’nin toplumun, seçmenin önüne koyamayacağı pek çok şeyi rahatlıkla diyebildiklerini ifade etti.  Pekşen, “Hayatın önümüze getireceği zorluğu, sıkıntıyı stresi öngörerek siyasete girdim. Bunu öngörmeseydim fena sayılmayan mal varlığım güzel bir gelecek hazırlığım vardı ve şu anda Akdeniz’in suları içinde geziyor olabilirdim ama onu değil ülkemi, ülkemin insanlarını, ülkemin aydınlığa gidişini seçtik onun için mücadele ediyoruz ve bence iyi bir yere gidiyoruz Türkiye’de artık siyasi rakibinizle öne konan, masanın üzerine konabilecek değerler arasında bizim yönümüzden çok büyük bir artı var. Yani toplumun önüne ne koyabilirsiniz? ‘Ben iktidar olunca Türkiye daha adil olacak AKP diyebiliyor mu?’ yok ama biz diyebiliyoruz. Biz iktidar olursak Türkiye daha özgür olacak AKP diyebiliyor mu? Yok. Özgürlüğü onlar aldılar. Ama biz bunun söyleyebiliyoruz. Biz iktidar olursak herkes gelir eşitliğinden daha büyük pay alacak, bu eşitsizliği kaldıracağız,  yoksullaşmayı, betonlaşmayı engelleyeceğiz onlar diyebiliyor mu? Diyemiyorlar. Çalmayacağız, biz diyebiliyoruz, onlar diyebiliyorlar mı, çalmadan bir iş yapıyorlar mı? Biz yolsuzluktan hesap soracağız diyoruz onlar diyebiliyorlar mı? Diyemiyorlar. Seçmenin karşısına bir şey koyacaksınız, yeniden oy istiyorsunuz, güven istiyorsunuz. Ne söyleyeceksiniz seçmene, onlar ne söyleyecek seçmene? Ben yolsuzluk yapmayacağım, ben yasakları kaldıracağım, ben özgürlüklerden yanayım diyebilir mi? Ben adil bir toplum kuracağım herkes müreffeh içinde yaşayacak, herkesin yüzü gülecek. Sabahları anneler çocuklarını sokaklara salarken gecenin kör karanlığına salmayacak, güneşin aydınlığın içine gönderecekler hiç korkmayın bu çocuklar sokaklarda gezerken güven içinde olacak, eli kanlı bir katilin patlattığı bir bombayla ölmeyecekler, yolda giderken biri bilgisayarına sahtekârlık yükleyip o çocuğunuzun akşam eve dönüp dönmeyeceğinden kuşkulanmayacaksınız diyebiliyorlar mı?” dedi.

“TÜRKİYE BİR AN ÖNCE BU PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI DRAMINDAN KURTULMALI”

Vekil Pekşen, “Sonuçta; insanların yüzleri asık. Ayvalık’ta da, İstanbul’da da, Karadeniz de ülkenin her yerinde yüzler asık. Neden? ülke morali yok. Ülkenin moralini düzeltecek 10 yıl içinde bu ülkeye nefes aldırabilecek tek bir şey yok ama en önemli moral bozukluğu sebebi bu ülkenin Cumhurbaşkanı yok. Cumhurbaşkanlığının siyasi parti başkanlığı ile örtüşecek bir makam olmadığını öğrendi. Türkiye bir an önce partili Cumhurbaşkanlığı dramından kurtulmalı. Bugün ülkede, ülkeye nefes aldıracak, toplumun tamamına söylediği iki üç cümle ile insanların yüreğine su serpecek bir ortak payda isim arayışı içindeyiz. Birisi çıkacak diyecek ki; ‘Merak etmeyin ey yurttaşlarım, ben bu illere el koyarım. Bu tartışmalara, çatışmalara, kavgalara el koyarım izin vermem. İnanın’ biz de ona güveneceğiz. Var mı? Yok. Niçin? Çünkü Cumhurbaşkanı yok. Olmayan bir Cumhurbaşkanı Türkiye’yi bugün bu ağır ve gerçekten moral bozucu sürece soktu. Şimdi onunla mücadele ediyoruz. Başka kimse yok karşınızda. Parti yok karşınızda. Vali yok, belediye başkanı yok. Bakan yok, Emniyet Müdür yok, genel müdür yok, hükümet tok. Bir tane adam var. Sürekli aldatılıyor, kandırılıyor ve sürekli kandırıldım diyerek halkı kandırıyor” dedi.